27.08.2014
270

"Мої герої, як і я сам, шукають істину", – під такою назвою 27 серпня в обласній бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбулась зустріч за круглим столом з місцевими письменниками Д. Івановим, О. Бриком, Заслуженим вчителем України О. Гребницькою, журналістом Л. Боднарук, завідуючою відділом документів з суспільних та гуманітарних наук В. Зелинською, присвячена 90-річчю від дня народження П. Загребельного – видатного українського письменника і громадського діяча, Героя України.
  "День для прийдешнього", "Диво", "З погляду вічності", "Євпраксія", "Я, Богдан", "Роксолана" – всього близько 300 примірників, 5-та частина яких – це твори перекладені російською мовою. Видані, в основному в 70-80-і роки, ці книги були в багатьох руках, мають де-не-де пошарпаний вигляд, але все ж таки представлені на книжково-ілюстративній виставці.
  В першу чергу привертає увагу відвідувачів книга "З погляду вічності". Вона з автографом Павла Архиповича, який зроблено 9 вересня 1971 року, адресована Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка.
  Видалась думка: можливо, письменник приїздив до Чернігова, зустрічався з читачами бібліотеки? Але, на жаль, тільки в 1983 році П.А. Загребельний завітав до Ніжинського педагогічного інституту ім. М.В. Гоголя, де зустрівся зі студентами та професорсько-викладацьким складом. Про це розповіла В. Зелинська. Д. Іванов та О. Брик поділилися спогадами про зустрічі з П. Загребельним, адже він був наставником у становленні їх творчості.
  60-80-і роки – це той період, коли П. Загребельний був одним з перших серед авторів, які писали історичні романи. "Диво", "Роксолана", "Я, Богдан" побили всі рекорди популярності української книги. Але на думку О. Гребницької дуже прикро, що дані романи не включені в шкільну програму.
  Заключним акордом засідання круглого столу стали слова Л. Боднарук, яка запросила всіх, хто читав твори П. Загребельного – перечитати, а хто не читав, то – прочитати, завітавши до обласної бібліотеки.

DSCF0139   DSCF0125   DSCF0135  
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється