03.10.2014
282

  3 жовтня в Регіональному тренінговому центрі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбувся тренінг з теми "Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами   (ВПО) " для бібліотекарів з Куликівської та Чернігівської районних, а також для Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи.
  Основна мета навчання – передати бібліотекарям знання та навички для надання консультаційних та інформаційних послуг вимушеним переселенцям.
  Під час тренінгу було розглянуто законодавство, статус ВПО, особливості психологічної підтримки та надання допомоги переселенцям бібліотеками, що відповідає їх можливостям як центрам життя громади. Були запропоновані рекомендації щодо того, як краще налагодити спілкування. Під час виконання практичних завдань учасниками тренінгу були розроблені інформаційні флаєри з послугами, які може надавати бібліотека.
  До тренінгу було підготовлено довідник для переміщених осіб. Цей збірник містить адреси, телефони, сайти установ, організацій та інших служб, які на державному рівні вирішують питання житла, роботи, влаштування дітей, соціальних допомог тощо для переселенців.
  Також тренер Оксана Плаунова розповіл а учасникам про особливості участі в нутрішньо переміщених осіб у позачергових Парламентських виборах 26 жовтня 2014 року, а саме як змінити місце голосування, які документи для цього необхідні та куди подавати заяву. Адже бібліотеки теж можуть проконсультувати переселенців, як реалізувати їхнє право на волевиявлення.
  Після тренінгу учасники з інших бібліотек проводитимуть консультації для внутрішньо переміщених осіб у свої бібліотеках.

 

 

001_IMG1_10 002_IMG1_18 004_IMG1_05
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється