14.10.2014
266

  14 жовтня відбувся важливий захід, який знову об’єднав зусилля працівників Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка та викладачів Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка у справі залучення молоді до всебічних наукових досліджень минулого й сьогодення. Цього разу гостями бібліотеки стали студенти технологічного факультету – слухачі загальноосвітнього курсу "Історія української культури" разом з викладачем, кандидатом філософських наук, доцентом Царенок Андрієм Вікторовичем.
  Не інакше, як символічним, можна назвати вже сам початок їхньої пізнавальної подорожі: світлого осіннього дня, коли в Україні урочисто відзначається свято Покрова Божої Матері, День захисників Вітчизни, а також згадуються звершення оборонців віри і правди – звитяжних воїнів війська Запорізького, – молоді науковці відвідали ілюстративну книжкову виставку "Від лицарів степу до правителів країни", що традиційно створюється на базі відділу абонементу. Після зустрічі студентів з колективом відділу на чолі із його завідувачем О.Г. Соловцовою на них чекав змістовний виступ організатора виставки Т.М. Царенок, яка звернула увагу на значення представленої літератури у вивченні історії українського козацтва та культурних традицій доби Гетьманщини.
  Переконатися у, без перебільшення, надзвичайно важливій ролі бібліотеки у розвитку наукового життя країни юні гості змогли, поспілкувавшись із досвідченим працівником відділу краєзнавства В.І. Солоніковою. Вихованці університету ознайомились із основними напрямками напруженої роботи відділу краєзнавчих досліджень, очолюваного І.Я. Кагановою, та цікавими заходами, що проводяться його працівниками.
  Наприкінці своїх незабутніх "бібліотечних мандрів" студенти були гостинно прийняті працівниками відділу мистецтв, завідувач якого – Л.М. Поліщук, – розповівши про нову літературу з культури й мистецтва та про присвячену урочистостям книжкову виставку "Козацькі пісні", запросила молодих дослідників відвідати цілу низку виставок художніх творів"Радісні барви творчості" (картини художниці й архітектора Н. Сташкевич), "За єдину Україну" (світлини майстрів фотооб’єктиву, що нагадують про вражаючі сторінки з історії АТО) та "Україна в серці моєму" (пейзажі митця Ю. Борща).
  Побачене й почуте у стінах закладу, який вже давно зажив слави одного з найзначніших центрів науково-культурного життя Чернігівщини, безумовно, не залишило байдужими нікого з них. Більшість студентів побажали стати користувачами бібліотеки.
  І підтвердженням важливості таких зустрічей бібліотечних працівників з молоддю є відомі слова академіка Д.С. Лихачова: "Якщо бібліотеки є – культура не загине".

DSC05393 DSC05403
DSCN2551 DSCN2569
DSCN2578 DSCN2557
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється