09.11.2014
310
IMG_0301_resize   9 листопада у Мистецькій вітальні відділу мистецтв в чергове збирався Чернігівський клуб авторської пісні і поезії "Трамонтана".
   Основу зустрічі склали презентації творчості двох авторів-виконавців з Ріпкинського району: Тараса Тарасенка з Любеча і Сергія Хололєєнка з Горностаївки.
  Тарас, будучи людиною з обмеженими фізичними можливостями, проявив неабияку силу духу, самостійно піднявшись сходами бібліотеки у вітальню. А його пісні, особливо патріотичного змісту, глибоко зворушили всіх присутніх. Одна з них – "До України" – у вересні цього року стала переможцем відбіркового конкурсу фестивалю "Червона рута" і була нагороджена спеціальною відзнакою Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України. Клубівців вона теж зачепила за живе.
  Сергій Хололєєнко на Чернігівщину переїхав із Харкова. І відразу, на фестивалі, що проходив улітку на Голубих озерах, припав до душі як місцевим бардам, так і шанувальникам авторської пісні. Адже, на відміну від усіх інших виконавців, виявився "людиною-оркестром" – акомпанував собі одночасно на гітарі й губній гармошці і, звичайно, співав. Пізніше до його набору інструментів додалася виготовлена власноруч флейта. Сергій зізнався, що вона в нього не одна і що виготовляти музичні інструменти йому дуже подобається.
  Після виступів гостей традиційно в клубі гітара "пішла по колу". Перед присутніми виступили поети й піснярі Василь Буднік, Ігор Винорадов, Ірина Кулаковська, Олена Грицюк, Ольга і Руслан Шведи. Програма вечора вийшла насичена і цікава.
  Колектив клубу "Трамонтана" щиро дякує завідувачу відділу мистецтв Ларисі Миколаївні за допомогу у скрутну хвилину і сприяння проведенню повноцінного засідання.

 Наталія Потапчук,
 керівник клубу "Трамонтана"

 

IMG_0339_resize IMG_0266_resize IMG_0304_resize

 

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється