27.11.2014
279

  1 грудняВсесвітній день боротьби зі СНІДом. В області буде проводитися місячник "Через обізнаність населення до подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу". У зв'язку з цим працівниками читального залу 27 листопада організована зустріч старшокласників ЗОШ №1 з методистом навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області Валентиною Прибитько та психологом клініки "Дружня до молоді" Павлом Коротковим.
  Як відомо, СНІД – одна з найважливіших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ ст. і увійшло в ХХІ ст. На сьогодні коефіцієнт смертності внаслідок ВІЛ-інфекції є найвищим показником серед причин смертності населення планети. Майже половина нових випадків ВІЛ-інфекцій у світі припадає на молодь від 15 до 24 років. Це пов'язано з тим, що ВІЛ-інфекція більше, ніж будь-яка інша хвороба, уражає тих, хто перебуває у репродуктивному віці.
  Повчальні та змістовні розповіді спеціалістів про СНІД, основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики спонукали молодь до довірливого діалогу.
  Після перегляду відеороликів "Тест", "Кохати, не дивлячись ні на що", "Зупинимо СНІД, поки він не зупинив нас", учні висловили своє відношення до проблеми ВІЛ-інфікованих.
  Всіх присутніх на заході Павло Коротков запросив пройти анонімне безкоштовне обстеження на базі клініки "Дружня до молоді".
  Зустріч закінчилась презентацією книжково-ілюстративної виставки "ВІЛ/СНІД: знання і розуміння".

DSCF0155 DSCF0158
DSCF0147 1
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється