23.12.2014
387

  23 грудня у Мистецькій вітальні відбулося відкриття виставки ляльок-мотанок "Україна єдина" чернігівської майстрині Олександри Іванівни Дідович.
  Лялька-мотанка – один із найдревніших символів, який єднає культуру і традиції українського народу, являється Берегинею роду.
  Ведуча заходу бібліотекар відділу мистецтв Марина Оксьоменко познайомила присутніх з біографією мисткині та представила новий творчий доробок: власноруч зроблені ляльки-мотанки різних регіонів України з оригінальним оформленням.
  Всі ляльки виконані з натуральних матеріалів. Костюми оздоблені з використанням старовинних прикрас, вишивок і мережива, що додає неповторності кожному образу.
  Майстриня поділяє українські костюми за територіями – полісся, лісова, лісо-степова, гірська зони, з урахуванням своєрідності одягу у кожному регіоні. В роботі з кожною лялькою-мотанкою використовує багато історичних та етнографічних джерел.
  На виставці представлені також картини, виконані зі шкіри на історичну та сучасну тематику.
  Теплі слова привітання Олександрі Іванівні висловили: провідний методист Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мистецтва Аліна Володимирівна Цупко, яка вручила грамоту за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва Чернігівщини, голова міського клубу "Оберіг-Чернігів" Ольга Аркадіївна Кочановська, шанувальниця творчості Ірина Федорівна Поліщук. Чернігівська майстриня Наталія Михайлівна Дорошенко під враженням від побаченого, присвятила майстрині свої поетичні рядки про Україну та її талановитих людей.
  Представляючи свій творчий доробок Олександра Дідович намагається привернути увагу глядача до історії, традицій і побуту нашого народу з вірою у процвітання нашої країни.

DSC05_03 DSC05_55
DSC05_27 DSC05_58
DSC05_66 DSC05_59
DSC05_68 DSC05_51
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється