31.01.2015
1487

  Вікіпедія – це найбільша онлайнова енциклопедія, яку може редагувати кожен. 31 січня в читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбувся семінар "Вікіфлешмоб до 11-річчя Української Вікіпедії" та вікі-вишкіл для всіх бажаючих. Захід провів відомий чернігівський вікіпедист Приходько Микола. Патрульний з 2013 року, член "Вікімедіа Україна" з 2012 року.
  У своєму вступному слові він зазначив, що громадська організація "Вікімедіа Україна" утворена в 2009 р. Вона сприяє розвитку Вікіпедії – вільної енциклопедії, флагманського проекту Фонду Вікімедіа та інших проектів цього Фонду через розвиток спільноти редакторів, звільнення знань, співпрацю з партнерами. ГО "Вікімедіа Україна" має статус регіонального відділення Фонду Вікімедіа в Україні та вирішує такі основні задачі:
• популяризація ідеї роботи у вільних проектах "Фонду Вікімедіа", у тому числі залучення науковців і фахівців;
• вирішення правових питань, отримання роз'яснень про публікацію матеріалів під вільними ліцензіями;
• допомога іншим організаціям у поширенні і використанні матеріалів проектів "Фонду Вікімедіа";
• організація конференцій і семінарів;
• публікація вибраних матеріалів проектів "Фонду Вікімедіа";
• встановлення партнерських відносин з музеями, бібліотеками, навчальними закладами, видавництвами, Інтернет-провайдерами, пошуковими системами, творчими спілками, засобами масової інформації та іншими організаціями, які розділяють цілі "Фонду Вікімедіа" або можуть допомогти в їхній реалізації;
• встановлення партнерських відносин із платіжними системами для полегшення участі громадян України у кампанії збору пожертв на підтримку працездатності проектів "Фонду Вікімедіа".
 Патрульний наголосив: "Наша місія – надати кожному можливість вільно створювати інформацію і знання, обмінюватися і мати доступ до них".
 Він закликав користувачів Інтернету долучитися до розбудови української Вікіпедії, створювати нові статті. Семінар із редагування Вікіпедії продовжився в Інтернет-центрі. Найактивніші учасники акції отримали пам’ятні сувеніри із символікою Української Вікіпедії.

1 2
3 4
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється