02.02.2015
1392

Закон, що у всіх на слуху

  Для України, яка проголосила європейський вибір, особливої актуальності набуває досягнення відповідальності між задекларованими цілями і повсякденною дійсністю. У зв'язку з цим принципово важливим є розуміння того, що масова корупція унеможливлює побудову громадянського суспільства. А у "негромадянському" суспільстві гальмуються ринкові реформи, соціальна спрямованість економічної політики. Якщо корупція стає системним елементом управління державою і суспільством, стає суцільною, то з нею просто нікому боротися.
  Тому створення дієвої системи запобігання корупції, розроблення комплексних заходів для протидії цьому явищу, вявлення її соціальних передумов і наслідків є одним із пріорітетів демократичної та правової держави.
  Верховною Радою України (закон №1699 від 14 жовтня 2014 року) визначені загальні засади державної антикорупційної політики в Україні – "Антикорупційну стратегію на 2014-2017рр.". На її втілення Кабінет Міністрів України розробив державну антикорупційну програму. Ця програма передбачає набір дієвих та вимірюваних заходів, здатних ефективно вплинути на загальний рівень корупції в Україні. Широкий спектр матеріалів про основні напрямки  "Антикорупційної стратегії на 2014-2017рр." представлено на книжково-ілюстративній виставці у читальній залі обласної бібліотеки ім. В.Г. Короленка "Закон, що у всіх на слуху". Також користувачі бібліотеки мають змогу переглянути нову законодавчу базу стосовно корупції в Україні. Адже, одним з найголовніших пріоритетів у 2015 році є принципова, послідовна та ефективна боротьба з корупцією. Про це у ході зустрічі з директором Європейського бюро з боротьби з шахрайством Джованні Кесслером заявив Президент України Петро Порошенко.

1 2
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється