11.02.2015
1404

  Вже третій рік поспіль плідно співпрацюють спеціалісти Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка та спеціалісти навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.
  В великій читальній залі для користувачів різних вікових груп та соціальних категорій проводяться теоретичні та практичні заняття спеціалістами НМЦЗ та БЖ. Кожухар О. А., Моргун О. О., Прибитько В. М., Михайленко С. В. привертають увагу присутніх до актуальних, необхідних в повсякденному житті проблем з безпеки життєдіяльності:

  • Як вберегтись від пожежі в новорічну ніч? (Новорічна піротехніка).
  • Небезпечна ртуть.
  • Як поводитись при знаходженні вибухонебезпечних предметів? та ін.

  "Загальна схема дій в перші хвилини аварійної ситуації", під такою назвою 11 лютого відбулося чергове заняття з безпеки життєдіяльності, яке проводила Прибитько В.М. "Зважаючи на сучасний російсько-український конфлікт, – сказала вона, – ось тільки зараз громадяни нашої держави відчули всю мудрість вислову: "Бажаєш жити в мирі – готуйся до війни". Вона розповіла, що повинно робити населення у випадку евакуації; як треба поводити себе при загрозі терористичного акту та захопленні заручників; що можна і чого не можна робити в місцях бойових дій.
  Серед присутніх були розповсюдженні пам'ятки, правила, телефони аварійних служб та перелік захисних споруд цивільного захисту м. Чернігова.
  Було переглянуто документальний кінофільм "Знати, щоб вижити" про правила поводження людей при артилерійському обстрілі у міському транспорті, у будинку, на вулиці.
  І якщо сьогодні присутні вчились, як в критичній ситуації врятувати своє життя, то в наступній зустрічі мова буде йти про те, як надати першу допомогу людині з вогнепальним пораненням.
  Кожен захід супроводжується книжково-ілюстративними виставками, викладками літератури, виставками-попередженнями. Інформаційні огляди літератури, представленої по темі заняття, проводять працівники відділу документів з суспільних та гуманітарних наук Зелинська В.В. та Куценко В.К.

5_7 5_6
5_8 5-9
5_4 5_3
5_2 5_1
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється