17.02.2015
1439

"Коли стають до зброї діти, народ цей – не перемогти!"
М. Луків


  17 лютого в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулась презентація книги "Вклоняємось доземно українському солдату". Над виданням працювала творча група ЦДО М О України "Народна армія".
  "Ця книга про мужніх героїв, які сьогодні зі зброєю в руках боронять нашу землю на Сході України. Тих, хто ще вчора жив мирним життям, ходив на роботу, ростив дітей. Різного віку, різного соціального статусу героїв цієї книги об'єднує любов до отчої Землі, яка зараз потребує захисту", – наголосила модератор заходу головний бібліотекар відділу документів з суспільних та гуманітарних наук Валентина Куценко.
  В книзі зібрано 68 героїчних історій про українських військових, також розміщено фоторепортаж з передових позицій Донбасу. А ще зворушливі листи від матерів, коханих, дітей. Ось витримка з одного із них: "Мені велика честь писати до воїна, якого любить вся Україна. Ти найхоробріший. Саме ти є початком і продовженням України, саме ти герой, якого будуть наслідувати твої і мої діти!".
  "Всі військові викладаються на сто відсотків, щоб перемогти в цій війні. Це перша документальна книга про АТО, яка покликана показати людям глибину подвигу", – сказав Вадим Мисник  – начальник регіонального медіа – центру МО України.
  "Багато героїв цієї книги поклали на жертовний вівтар війни своє життя. Але залишилася пам'ять", – підкреслила заслужена вчителька України Ольга Гребницька. "Костянтин Могилко загинув у літаку, врятувавши тисячі людей. Тарас Сенюк, золотий медаліст у школі, загинув під час виконання завдання від снайперської кулі. 23-річний сержант Євген Зеленський, Василь Вовк, Дмитро Шкарбун, інші бійці, – всі вони віддали життя за майбутнє українців".
  Про фронтові будні, холодні окопи, майже щоденні потужні обстріли, втрату товаришів розповів Валерій Кулик – заступник командира батальйону Першої танкової бригади, яка дислокується в смт. Гончарівське. Він – колишній учень заслуженої вчительки Ольги Гребницької.
  "Нашими військовослужбовцями пишається вся країна, на їхньому прикладі будуть виховуватись нові покоління молодих людей, здатних побудувати нову Україну", – підвела підсумок завідуюча відділом з суспільних та гуманітарних наук Валентина Зелинська.
  Бібліотеки області отримали більше 60-ти примірників літератури патріотичного напрямку.

 

001_8_06 8_08
8_04 8_13
8_16 8_19
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється