26.02.2015
1355

"Нехай комусь від щедрої планети високі титули, гучна хвала. Таких дарів не дістають поети, мені зоря любов твою дала".
В. Шекспір


  26 лютого в Мистецькій вітальні Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася автограф-сесія першої книги Надії Мишко-Куліш "Донька Десни".
  У вітальні зібралися шанувальники поетичного слова, шанувальники слова Божого… Саме так, адже поезія – це Божа мова.
  Модератор заходу Валентина Куценко представила автора збірки і розповіла, що Надія Мишко-Куліш родом з мальовничого села Вишеньки, нині проживає в Чернігові з чоловіком та маленькою донечкою Софійкою. Дівчина здобула освіту в Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді, а потім в Європейському університеті м. Києва.
  Ще будучи студенткою, Надія почала друкуватися у ліцейній газеті "Паростки", в обласній – "Чернігівський вісник", у районній – "Нові горизонти", відвідувала літературну студію, школу молодого журналіста при Чернігівському прес-клубі "Реформ".
  Поетка так говорить про себе і свою творчість:
  "Зрозуміти самого себе – надскладне завдання, і кожна людина використовує для цього власні способи. Мої вірші – це можливість краще зрозуміти навколишній світ. Натхнення приходить в будь-який час через побачене, почуте, або ж наболіле. Сюжет кожного наступного вірша зернятком відкладається у моїх думках і проростає до того часу, поки я не буду спроможна виростити квітку – плід моєї творчості. Моїми помічниками при написанні віршів є глибокі почуття любові до рідного краю, батьків, родичів, друзів. "Донька Десни" – це скоріш проба пера. Для мене важливо бути почутою і нести користь людям", – каже Надія. Книга ілюстрована світлинами чернігівського фотографа Євгенія Шамари.
  Тепло і щиро говорили присутні: Галина Василівна Коломієць – директор Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, Валентина Михайленко, член Національної спілки письменників України, голова районного творчого клубу "Первоцвіти Коропщини", яка написала передмову до книги.
  Вірші молодої поетки пролунали як у авторському виконанні, так і у виконанні актора Молодіжного театру, Заслуженого артиста України Олексія Биша.
  Молоду авторку привітала директор обласної бібліотеки Інна Аліференко, яка запевнила про подальшу співпрацю з молодими талантами. Всі бажаючі мали змогу придбати книгу "Донька Десни" та отримати автограф.

DSC8_01 DSC8_11
 DSC8_05  DSC8_16
 DSC8_09  DSC8_19
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється