22.04.2015
1884

  22 квітня у Мистецькій вітальні відбулося відкриття виставки вишитих картин "Співає кольорами полотно" чернігівської вишивальниці Світлани Василівни Бобок.
  Майстриня народилася 31 грудня 1938 року у м. Коростень Житомирської області в родині військовослужбовця. Вишивати почала з шкільних років.
  Після закінчення середньої школи у селищі Михайло-Коцюбинський, продовжила навчання в Чернігівському зооветеринарному технікумі, а згодом закінчила біологічний факультет Ніжинського педагогічного інституту.
  В різні роки працювала у колгоспах Харківської та Чернігівської областей, викладачем на обласній станції юних натуралістів, вчителем біології в середній школі №34 міста Чернігова.
  З 90-х років і до сьогодні свій вільний час віддає улюбленому захопленню – вишиванню.
  Роботи Світлани Василівни експонувалися на багатьох виставках в Чернігові, Любечі, мистецьких святах "Седнівська осінь" в селищі Седнів.
  На вернісажі представлені 30 картин: пейзажі, портрети, витончені квіткові мотиви, а також вишиті рушники, серветки та скатертини.
  Теплі слова привітання від шанувальників таланту отримала для своєї матусі її донька Ганна Іванівна, яка розповіла про талановиту родину, де бабуся всіх навчила вишивали і займалися рукоділлям.
  Майстер народної творчості, чернігівська вишивальниця ікон Агнеса Денисівна Ляшенко, відзначила різноманітність тематики картин, теплий колорит і особливий художній смак майстрині.
  Учениця Світлани Василівни Світлана Іванівна Чухніна, яка працює в бібліотеці Чернігівського промислово-економічного коледжу, подякувала за чудову виставку і побажала вишивальниці творчої наснаги і нових вернісажів.
  Захід пройшов у дружній, щирій атмосфері.

DSC08797 DSC08799
DSC08807 DSC08809
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється