28.04.2015
1351

  Війна. За цим коротким і страшним словом – згарища, запеклі бої, зруйновані міста і села, сльози матерів і дітей. У обласній бібліотеці ім. В.Г. Короленка розпочалися заходи, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам’яті і примирення, Дню Перемоги.
  28 квітня до читальної зали на літературно-мистецький захід "Вічна слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подвиг живих!" завітали різні покоління: ветерани та діти Другої світової війни, колишні малолітні в’язні – жертви нацизму, учасники АТО та їхні сім’ї, артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, бібліотечні працівники та журналісти.
  Змістовну та хвилюючу програму підготували ведучі В. Куценко і Н. Ширманова та організатори заходу С. Сучкова, А. Коваль, М. Оксьоменко, Л. Сенченко, Я. Петруняк.
  Не залишила байдужими присутніх розповідь голови Чернігівського обласного відділення української спілки в’язнів – жертв нацизму Ніні Володимирівна Зубок про своє дитинство, проведене в концтаборі Німеччини.
  Душевні листи з фронту – трикутники, які писав своїй дружині Олені ті дочці Лідії батько А.Мазура (за станом здоров’я не зміг бути присутнім) зачитала дружина Тетяна Петрівна.
  Першокласниця Аня Сусленко прочитала вірш, який написала її мама, "Листи на війну". Вірш-звернення до наших захисників: брата, батька, сина, які сьогодні захищають цілісність і свободу рідної землі.
  Про сурову буденність війни на Сході розповів боєць Національної гвардії, учасник АТО В. Мамчур. Працівники бібліотеки передали бійцям жовто-блакитні стрічки-обереги, а ветеранам подарували маки – символи Перемоги.
  Артистка Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Т. Олійник, мати 5-ти синів, один з яких воює на сході, виконала пісню "Молитва за Україну".
  Провідний бібліотекар І. Лагута презентувала книжково-ілюстративну виставку "Подвиг твій безсмертний".
  Хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв Другої світової війни та загиблих борців за єдність України.
  Цього року заходи з нагоди 70-річниці Перемоги над нацизмом у Європі проходять під гаслом "Пам’ятаємо. Перемагаємо". Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

DSC08946сайт DSC08952сайт
DSC08963сайт DSC08972сайт
DSC08976сайт DSC08983сайт копия
DSC08984сайт DSC08986сайт
DSC08991сайт DSC08997сайт
DSC08999сайт DSC09006сайт
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється