20.05.2015
1217

  "Шевченко – то є той вічний дух України, який був і в часи Княжої Русі, який був у всіх серцях і кобзарях, який є зараз, і який буде. Тому що той момент, який ми зараз переживаємо, це маленький момент в історії. А Шевченко все ж таки поет над плином вічності".


Є. Сверстюк


  "В сім'ї вольній, новій" –  під такою назвою 20 травня на древній Чернігівській землі розпочалося Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято, за участю багатьох видатних письменників, Шевченківських лауреатів, знаних літераторів з усіх областей України, а також зарубіжних гостей. Чернігів, Ніжин, Седнев, Качанівку відвідають його учасники. А потім свято продовжиться в Каневі та Києві.
  До участі у святі долучилася й Чернігівська обласна бібліотека ім. В.Г. Короленка, організувавши у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка книжково-ілюстративну експозицію "Шевченко і сучасна Україна", де були представлені рідкісні видання Кобзарів з 1840 (репринтне) по 1908 рр. та сучасні видання. Велику зацікавленість викликали книги в розділі "Шевченко і Чернігівщина", зокрема рекомендаційний бібліографічний покажчик "Чернігівські шляхи Тараса", альбом автографів "Качанівка" 2010 року.
  Дуже широко були представлені сучасні видання – це і книги-малюки з колекції мініатюрних видань рідкісного фонду, це і мистецькі альбоми; Шевченку присвячений окремий 124 том популярної серії "Бібліотека всесвітньої літератури".
  А до читальної зали бібліотеки завітали письменники з Білорусії та Казахстану: Анатоль Боровський (поет, прозаїк, Білорусь) та Рустем Жангожа (перекладач, Казахстан). Зустіч була цікавою і невимушеною. Митці слова з повагою говорили про Чернігівський край, де понад 20 населених пунктів області зберігають пам'ять про місця, які відвідував Великий Кобзар. Також вони подарували свої книги, відповіли на численні запитання письменників, журналістів, молоді міста, які були запрошені до бібліотеки.
  Шевченко надихає, об'єднує українців і всіх вільних людей по всьому світу у боротьбі за свободу та гідність. Будемо прокладати шлях до Кобзаря, прислухатись до його великої мислі:
"А всім нам вкупі на землі
Єдиномисліє подай
І братолюбіє пошли".

001_4 001_3
001_2 001_1
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється