26.05.2015
1238

  3 Міжнародний благодійний фонд "Академія української преси" за підтримки програми "Бібліоміст" запросили  бібліотекарів публічних бібліотек  із Київської, Чернігівської, Черкаської, Полтавської та Кіровоградської областей до участі у 2-денному  тренінгу "Практична медіаграмотність".
  15-16 травня бібліотекар відділу автоматизації бібліотечних процесів, керівник проекту "Піар-офіс сучасних бібліотек Чернігівщини" Олена Попович взяла участь у цьому тренінгу. Також його відвідали ще два співробітники піар-офісу: Олена Костриця, провідний бібліотекар Інформаційно-консультативного центру "Ти – не один" центральної дитячої бібліотеки ім. О.П. Довженка Чернігівської міської центральної бібліотечної системи і Ніна Горбань, головний бібліотекар юнацького відділу Прилуцької міської центральної бібліотеки ім. Л. Забашти.
  Під керівництвом досвідчених тренерів Валерія Іванова, Оксани Волошенюк, Людмили Гуменюк і Валентини Потапової учасники отримали відповіді на наступні теоретичні та практичні запитання:

 - Медіаграмотність як життєво необхідна навичка в сучасній Україні.
 - Медіа, інвестори й держава: що кому належить на медіа ринку.
 - Своєрідність інформації як товару: що продають медіа?
 - Cтруктура українського медіа ринку.
 - Новинна грамотність. Стандарти подання інформації. Як перевірити достовірність та неупередженість інформації. Класифікація джерел інформації. "Техніка безпеки"  під час роботи з джерелами. Проекти практичної медіаграмотності в Україні: StopFake.
 - Інформаційні війни: як врятуватися від пропаганди або чому вдається манипулювати громадською свідомістю.
 - Технології критичного мислення: як сприймати і трактувати інформацію.
 - Методи критичного мислення для модераторів дискусій.

  Тренінг виявився насиченим і цікавим. Бібліотекарі виконали багато практичних вправ, здобули навички з аналізу медіатекстів і перевірки достовірності інформації. Всі ці знання, вміння та навички будуть застосовані у повсякденній роботі з користувачами бібліотек.
  26 травня Олена Попович поділилася зі співробітниками ОУНБ ім. В.Г. Короленка отриманим під час тренінгу "Практична медіаграмотність" досвідом. Усі зацікавлені працівники бібліотеки мали можливість ознайомитися з актуальними матеріалами, люб'язно наданими тренерами у користування  учасникам тренінгу.

1 (2) 5
1 2
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється