18.06.2015
1290

IMG_0164   16-18 червня перебували в Чернігові і відвідали нашу бібліотеку колеги з Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія на чолі з директором, заслуженим працівником культури України Надією Миколаївною Тітовою. В ході екскурсії, проведеної для гостей, вони ознайомились з роботою кожного структурного підрозділу, поспілкувалися з коллегами, а під час зустрічей з представниками коллективу в мистецькій вітальні та великому читальному залі розповіли про свою бібліотеку, поділились досвідом роботи.
  Концепція створення нового виду бібліотеки, особливості функціонування публічних бібліотек в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи, обмін та  впровадження кращих практик бібліотечної справи з досвіду обласних бібліотек, проблеми формування і збереження краєзнавчих регіональних бібліотечних фондів, це не повний перелік питань, обговорений бібліотечними фахівцями.
  Головна бібліотека Дніпропетровщини, якій у травні 2014 року виповнилось 180 років з часу заснування, найбільша в Україні серед обласних універсальних. Обсяг її фонду перевищує 3 млн. прим. документів, щорічно обслуговується понад 46 тис. користувачів. Інноваційна робота бібліотеки, яка відзначається креативністю і результативністю, була представлена на конкурс і отримала відзнаку Української бібліотечної асоціації "Бібліотека року 2013", стала переможницею Всеукраїнського конкурсу електронних каталогів на сайтах бібліотек України. Про це і багато іншого розповіла Надія Миколаївна та її колеги під час спілкування з працівниками нашої бібліотеки.
  Заступник директора з питань автоматизації бібліотечних процесів Ганна Яківна Крупій розповіла про  запровадження комп'ютерних технологій в Дніпропетровській ОУНБ, яке  розпочалось у 1993 році і зразу ж стало пріоритетним напрямком діяльності бібліотеки. Узгодження діяльності всіх структурних підрозділів бібліотеки, визначення їх конкретного напрямку роботи на тому чи іншому етапі комп'ютеризації здійснюється відповідно до завдань програми інформатизації ДОУНБ. Інтеграція електронних ресурсів стає одним із основних чинників підвищення повноти і оперативності задоволення зростаючих інформаційних потреб користувачів.
  Актуальними питаннями подальшого вдосконалення та активізації методичної, аналітичної діяльності, власними розробками, моделями форм і методів підвищення професійної компетентності поділилась завідувач відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи Ірина Євгенівна Луньова.
  Дніпропетровська ОУНБ має складну і своєрідну структуру: 15 відділів і 4 сектори у п'яти приміщеннях в різних кінцях міста. Зав. відділу кадрів Олена Іванівна Плотнікова розповіла про колектив бібліотеки, від вміння якого залежить престиж бібліотеки, підвищення якості і комфортності обслуговування кожного читача.
  За сприяння Генерального директора Національного історико-культурного заповідника "Чернігів стародавній" Ю.О. Соболя для гостей було організовано екскурсію історичною частиною міста і до Антонієвих печер, яку змістовно провела старший науковий співробітник заповідника О.М. Ванжула. Сподіваємось, наше місто гостям сподобалось, а професійне спілкування  принесе обопільну користь.

 

IMG_001_02 IMG_0038 IMG_001_09
IMG_001_10 IMG_001_14 IMG_001_15
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється