14.09.2015
1144

chernigov  14 вересня інформаційно-роз'яснювальний семінар "Децентралізація: зміни заради майбутнього" зібрав у читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка науковців, економістів, освітян, бібліотечних та музейних працівників, студентську молодь.
  Ярослав Жиденко, керівник офісу реформ у Чернігівській області зазначив, що процес децентралізації розпочався у минулому році. У квітні 2014 року Кабінетом Міністрів України була затверджена концепція реформування місцевого самоврядування, яка складається з трьох напрямків:

Перший – базовий: формування об'єднаних громад базового рівня адміністративно-територіального устрою України.

Другий – створення нових районів. В Чернігівській області їх може залишитись чотири-шість. Вони вирішуватимуть лише те, що відноситься до компетенції району: комунальна власність, вторинна медицина, школи-інтернати і т.д. Решта повноважень районів перейде до компетенції об'єднаних громад.

Третій напрямок – заключний, це області. По суті межі областей мінятися не будуть. Області перейменують в регіони. Тобто кількість обласних центрів така ж і залишиться. Змін зазнає лише форма управління.

  Децентралізація на Чернігівщині надасть можливість укрупненим районам самостійно розпоряджатися коштами бюджету громади, видавати дозвільні документи та довідки в адміністративному центрі громади – такі переваги реального місцевого самоврядування обіцяє держава після проведення реформи децентралізації. За прогнозами завершення процесу децентралізації відбудеться до кінця 2017 року.
  На закінчення Ярослав Жиденко відповів на численні запитання присутніх. Була переглянута література представлена на книжково-ілюстративній виставці "Адміністративно-територіальні реформи (АТР) в Україні починають втілюватись", яку організували працівники читального залу та відділу економічної літератури.

IMG_5_02 (2) IMG_5_05 (2) IMG_5_10 (2)
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється