19.11.2015
965

  Згідно плану спільних заходів Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В.Г. Короленка та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області 19 листопада в великій читальній залі відбулись теоретичні та практичні заняття з безпеки життєдіяльності по темі "Як надати першу допомогу людині з вогнепальним пораненням".
  В залі зібрались студенти, викладачі Чернігівського промислово-економічного коледжу, бібліотечні працівники та інші зацікавлені користувачі.
  Заняття проводили спеціалісти навчально-тренувального відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ткаченко С.М. та Пугач О.Ф.
  "Рятування потерпілого у більшості випадків залежить від швидкості і правильності надання першої медичної допомоги. Затримка у наданні допомоги може привести до загибелі потерпілого", – наголосила Ткаченко С.М. Вона розповіла про послідовність надання першої допомоги, а саме: усунення дії на організм ушкоджуючих факторів, які загрожують життю людини, визначення характеру та тяжкості травм, виконання необхідних дій з рятування потерпілого, підтримання основних життєвих функцій потерпілого до прибуття лікаря.
  Студенти під час практичних занять надавали один одному першу медичну допомогу: тимчасову зупинку кровотечі за допомогою джгута, накладання стерильних пов'язок на рани, фіксацію кінцівок при переломах за допомогою шин, проведення штучного дихання та приведення до свідомості потерпілого.
  Заняття тривало близько 2 годин, було дуже багато запитань по темі та відповідей. По закінченню занять завідувачка відділу документів з суспільних та гуманітарних наук Зелинська В.В. розповіла про подальшу роботу в наступному році занять з безпеки життєдіяльності людини, назвала теми, подякувала присутнім за співпрацю.

 

result_PB190487 result_PB190494 result_PB190529
result_PB190551 result_PB190592 result_PB190603
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється