16.12.2015
1689

  16 грудня у великій читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка до 25-річчя Національного Олімпійського комітету відкрилась виставка світлин "Чернігівщина олімпійська" фотожурналіста, фоторепортера, члена Національної спілки фотохудожників України, члена Асоціації спортивних журналістів України Віктора Миколайовича Кошмала.
  Віктор Миколайович народився 1953 року у місті Бахмач Чернігівської області. Вищу освіту здобув у Чернігівському Національному педагогічному університеті. Фотографуванням захопився в дитинстві, коли хрещений батько на 12-річчя подарував йому фотоапарат.
  Фотохудожник працює в жанрі репортажної та постановочної зйомки.
  Як талановитого фотомайстра його  знають не лише в Чернігові, а й в Україні та за її межами. Він учасник і переможець всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсів, неодноразовий призер конкурсів Національного Олімпійського комітету. Брав участь в  конкурсах газети "День", інформаційного агентства "Укрінформ", фірми "CANON", виставках-конкурсах Національної спілки фотохудожників України та ін. Віктор Миколайович є позаштатним фоторепортером багатьох загальнонаціональних та регіональних засобів масової інформації.
  На фотовиставку "Чернігівщина олімпійська" митець представив 40 світлин відомих чернігівських спортсменів, любителів спорту та цікавих спортивних миттєвостей.
  Про історію створення Національного Олімпійського комітету та діяльність Чернігівського осередку гостям розповіла Ніна Лемеш – учасниця трьох олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України, директор Департаменту сім'ї, молоді і спорту Чернігівської облдержадміністрації. На її думку, роботи фотокореспондентів, зокрема Віктора Кошмала, якнайкраще висвітлюють таке непросте, але цікаве життя спортсменів і дуже важливо, щоб їх спортивні досягнення були відомі громадськості.
  В'ячеслав Деркач, заслужений майстер спорту України з біатлону, учасник п'яти олімпійських ігор, призер чемпіонатів Європи, розповів про важливість цілеспрямованості для досягнення високих результатів у спорті. Він відмітив на багатьох фото Віктора Миколайовича "погляд переможця" – погляд радості та гордості за свою країну. Звісно, в спорті є переможець і переможений, але миті, коли на твою честь звучить гімн і піднімається прапор України залишаться в пам'яті назавжди.
  Майстер спорту міжнародного класу з боксу, бронзовий призер Чемпіонату Європи, переможець міжнародних турнірів Дмитро Митрофанов поділився з присутніми своїми спортивними планами, зауваживши, що перемога – це головна ціль для кожного спортсмена, але невдачі та поразки також важливі і формують міцний характер та витримку.
  Від імені колективу бібліотеки з відкриттям виставки світлин фотохудожника привітала директор КЗ "ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка" Інна Михайлівна Аліференко. Вона відмітила, що своїми професійними фото Віктор Миколайович навчає глядачів відповідально і з любов'ю підходити до фотозйомки та подякувала за давню дружбу та творчу співпрацю.
  Віктор Кошмал відмітив, що було дуже складно відібрати фотографії з великої кількості світлин зі спортивного життя чернігівських олімпійців. Він гордий за спортсменів, їх великі досягнення та побажав і надалі прославляти Чернігівщину та Україну у світі.
  Рідні, друзі та шанувальники творчості привітали митця та побажали подальших цікавих вернісажів.

 

result_IMG_1453 result_IMG_1463 result_IMG_1471
result_IMG_1486 result_IMG_1489 result_IMG_1500
result_IMG_1511

result_IMG_1455

result_IMG_1514
result_IMG_1523 result_IMG_1517 result_IMG_1531
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється