14.02.2016
1509

  У День святого Валентина, що відзначався 14 лютого, Чернігівський клуб авторської пісні і поезії "Трамонтана" вчергове завітав до Мистецької вітальні обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка. Почитати, поспівати й послухати про кохання зібралося більше 30 чоловік різного віку, різних уподобань, але об'єднаних потребою самовираження і любов’ю до пісні й поезії.
  Святковий вечір клубівці присвятили світлій пам’яті свого товариша Олександра Дем’яновського – талановитого декламатора поезій з феноменальною пам’яттю, працівника одного з чорнобильських підприємств, який нещодавно, у віці 52 років, пішов у вічність. Він любив життя, завжди був бадьорим, веселим і життєрадісним. Трамонтанівці вірили, що того вечора  душа Олександра була поруч і, можливо, тому концерт вийшов таким невимушеним і легким.
  Враховуючи, що коханню кожен вік підвладний, читали й співали про нього всі – і молоді, і старші. На початку тон концерту  задала керівник клубу Наталія Потапчук, яка, віддаючи шану О. Дем’яновському, продекламувала поезії Л. Костенко та В. Сосюри, прочитала кілька жартівливих віршів з придбаної колись у книгарні "Інтермеццо" книжечки "Ніч еротичної поезії". Далі, звісно, співала власні й не тільки пісні про кохання.
  Не менш цікавими були й виступи постійних членів клубу – поетес Ірини Кулаковської, Олени Грицюк та Світлани Яснєвої. До них, надихнувшись, приєдналося і вірне подружжя пенсійного віку – Наталія Ігорівна та Віталій Юхимович Грицюки. Вони теж почитали вірші. Своєю присутністю, теплими й шанобливими взаємостосунками ця пара вкотре продемонструвала молоді, яким може бути вічне кохання і щасливе подружнє життя.
  Музичну частину святкового концерту продовжив виступ братів-близнюків Валерія і Ярослава Седячко, бардів Олександра Мороза та Лілії Іванішиної. До цих співаків публіка завжди ставилась з глибокою симпатією, і той вечір не став винятком. Під кінець концерту поспівати підійшла вже молода подружня пара трамонтанівців (які, до речі, в клубі свого часу й познайомились) – Ольга і Руслан Шведи (дует "Голос душі"). Власними піснями вони розповіли про свої ніжні почуття, зазирнули в душу кожного присутнього. Завершився концерт виступом гостя з Городні Романа Ашарчука. Він лише на минулому засіданні презентував у клубі свою творчість і ось уже завітав удруге.
  Прощаючись, шанувальники бардівської творчості дякували очільнику клубу за організацію в бібліотеці справді сонячного свята – на противагу сірій дощовій погоді, яка була того дня. День закоханих у клубі вдався!

Олеся Соловей,
член клубу "Трамонтана"

result_6 result_8 result_4
result_1 result_11 result_2
result_10 result_3 result_5
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється