09.03.2016
1240

  "Народ, який обрав поета за Пророка, ніколи не помре" – під такою назвою 9 березня у великому читальному залі Чернігіської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка відбулось літературне свято до вшанування великого Кобзаря.
  У заході взяли участь учні Чернігівського обласного ліцею для обдарованої сільської молоді, студенти Чернігівського медичного коледжу, учні загальноосвітньої школи № 9. Вони прочитали  уривки із поем "Кавказ", "Катерина", вірші "Вітер буйний", "І мертвим і живим...", "Тарасові шляхи", "Мрія Шевченка" та багато інших творів.
  "Т.Г. Шевченко – це могуття незламного духу. Все життя прожив без Батьківщини, але з Україною в серці", – наголосила ведуча заходу Валентина Куценко. Вона розповіла про Шевченка як особистість, про його багатогранну діяльність як живописця. Нині постать Шевченка на часі. Його творчість – це канва патріотичного духу України. Т.Г. Шевченко не дає нам забути, що ми українці, через це він безсмертний.
  У програмі свята була представленна книжкова експозиція "Шевченко і сучасна Україна". Гості свята звернули увагу на величезну кількість біографічної, науково-популярної, художньої, публіцистичної літератури про поета, рідкісні видання творів: "Кобзарі" 1939, 1943 років видання, "Листування" Тараса Шевченка – книга вийшла з друку в 1929 р., "Щоденні записки" Шевченка Т.Г. Бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Утиро Н.О. продемонструвала слайд-фільм "Чернігівські шляхи Тараса" з цікавими коментарями.
  На святі лунали пісні на слова Тараса Григоровича Шевченка, зокрема "Реве та стогне Дніпр широкий".

result_3 result_4 result_5
result_2 result_6 result_1
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється