12.04.2016
1495

  12 квітня в рамках засідання клубу "Краєзнавець" відбувся вечір пам’яті "Залишаю цей куточок раю з вічною сльозиною в очах..." з нагоди 70-річчя від дня народження поета, журналіста та фотохудожника Василя Струтинського (12.04.1946 – 30.04.2003).
  У затишній мистецькій вітальні бібліотеки зібрались рідні митця, його друзі-однодумці, колеги та шанувальники поетичного слова. Спілкування близьких по духу людей було по домашньому дружнім і теплим. Звучали сповнені щирих почуттів вірші В.М. Струтинського, їх читали і першокласник Чернігівської ЗОШ №24 Олексійко Мальований, і поет, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка Дмитро Іванов, і відомі літератори Михайло Кушніренко, Лариса Ткач, Микола Лелюк.
  Модератор заходу, бібліограф відділу краєзнавства Вікторія Солонікова ознайомила присутніх з життєвим шляхом та творчістю Василя Струтинського, використавши особисті спогади його колеги відомого письменника, журналіста та краєзнавця Володимира Сапона. Ілюстрацією розповіді стали фотопрезентація та відеоролік про творчість ювіляра.
  Зворушливим був виступ Президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України, письменника Сергія Дзюби, який вручив дружині поета Ганні Струтинській диплом лауреата премії ім. П. Куліша, якою Василь Миколайович Струтинський відзначений посмертно.
  Про яскраві моменти спілкування з Василем Струтинським, спільні творчі проекти, дружні відносини згадали народний художник України Володимир Ємець, тележурналістка Олена Попова, письменник, заслужений працівник культури України Михась Ткач.
  Щиро дякували організаторам вечора та усім присутнім дружина В.М. Струтинського Ганна та дочка Вікторія.
  Книжково-ілюстративну виставку "Мов зірки лет поетова душа" прокоментувала Вікторія Солонікова, вона звернула увагу на багатогранність таланту Василя Струтинського, підтвердженням якого є його збірки поезій для дітей та дорослих, живописні та фотороботи.

3 2  1
4  5 6
7  8 9
10  11 12
13  14 15
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється