24.04.2016
1446

  Орнаментальний розпис писанок – давній вид образотворчого мистецтва. Своїм корінням писанкарство сягає часів язичництва, але збереглося й до наших днів і є цінним надбанням культурної скарбниці українського народу.
  Напередодні Великодніх свят 24 квітня в Мистецькій вітальні відбувся майстер-клас "Розпис писанок", який провела вихователь Чернігівського Палацу для дітей та юнацтва Алла Рубан. Майстриня ознайомила з різними техніками візерунків та їх символікою, секретами декорування та збереження писанок.
  На викладці літератури "Розпис та декорування писанок" була представлена інформація з історії писанкарства та техніки розпису писанок.
  Мабуть, жоден вид народної творчості не має такої різноманітності орнаментальних елементів та мотивів, як писанки, не кажучи вже про багатство композиційних варіантів та кольорових сполучень. Присутні на майстер-класі, як дорослі, так і діти, були вдячні талановитій майстрині за надану можливість оволодіти технікою розпису писанки та пізнати мистецтво підбору візерунку й кольору. По завершенню заходу кожен забрав із собою створений власноруч диво-оберіг.

result_1    result_2
 result_3  result_4
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється