30.04.2016
1318

2  

  30 квітня в Мистецькій вітальні до Міжнародного дня джазу пройшла музична відео година "Джазова мозаїка".
  Джаз виник як поєднання декількох музичних культур і національних традицій. Африканські ритми регтайму поєднались з елементами блюзу та дали початок новому яскравому музичному напрямку. Як кажуть поціновувача цього жанру: "Джаз – це не стиль, а настрій".
  Міжнародний день джазу – це щорічна подія, організована ЮНЕСКО, щоб відзначити "підвищення ступеня інформованості міжнародної громадськості про джаз як про силу, що сприяє миру, єдності, діалогу і розширенню контактів між людьми".  Святкування проводиться 30 квітня, починаючи з 2012 року.
  День був проголошений на Генеральній конференції ЮНЕСКО в листопаді 2011 року. Перший щорічний Міжнародний день джазу у Парижі відкрили Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова та посол доброї волі ЮНЕСКО Хербі Хенкок.
   На захід завітали цінителі джазу як старшого покоління, так і молодь. До уваги користувачів була представлена книжкова виставка, де можна було знайти диски з піснями знаменитих джазменів, історію розвитку жанру та інформацію про українське джазове сьогодення. Переглянувши музичні відеокліпи найвідоміших джазових виконавців, присутні виявили зацікавленість, щоб відзначити це свято в бібліотеці і наступного року.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється