12.05.2016
1028

  1 День незалежності Ізраїлю – головне державне свято Ізраїлю, що відзначається щорічно 5 іяра за єврейським календарем на згадку про проголошення Держави Ізраїль 14 травня 1948 року. В Палестині була підписана Декларація про незалежність Ізраїлю і Давид Бен-гуріон (згодом перший прем'єр-міністр Ізраїлю) оголосив про створення Держави Ізраїль. Ізраїль дивовижна країна, мабуть, єдина у світі, де й нині відчувається живий подих історії. На цій землі, що здавна зветься Святою землю і має особливе значення для віручих усього світу, можна побачити справжню мішаніну різних народів, цивілізацій і релігій.
  До цієї дати у читальному залі Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В.Г. Короленка відкриті книжково-ілюстративні виставки "Відкритий простір: історія та культура Ізраїлю" та "Держава Ізраїль-Сіверщина: вектори дотику". Кожна з виставок містить цікаву інформацію про історію, становлення та розвиток держави. Історія та культура завжди об’єднує народи. В цьому можна переконатись, переглянувши літературу на виставці. Енцеклопедичний довідник "Катастрофа украинского еврейства 1941-1944 гг." містить свідчення про знищення євреїв більш у 2000 населених пунктів. Книги "Єврейське населення лівобережної України в другій половині XIX – на початку XX ст." А.В. Морозова, "Тайны Иерусалима история, легенды, предания" Т. Носенко, "Рассказы о єврейськом счастье" А. Крыма, серия "След в истории" "Бен-Гуріон" М. Бар-Зохара, "Країни світу Азія" розкривають історію життя єврейського народу.
  Попитом серед читачів користується інформація про життя та творчий шлях відомого видатного українського єврейського письменника Шолом-Алейхема у періодичних виданнях.
  Запрошуються усіх бажаючі переглянути літературу на виставці, щоб поповнити свої знання і отримати цікаву інформацію.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється