31.05.2016
960

  31 травня в читальному залі обласної бібліотеки відбулося засідання круглого столу "Роль місцевих ініціативних груп в розвитку ромського молодіжного руху в Україні".
  Зустріч організована спільними зусиллями громадських організацій "Романо дром", "MART" та Чернігівською ОУНБ ім. В.Г. Короленка.
  Участь у круглому столі взяли:
• представники ромської програмної ініціативи МФ "Відродження"
Альона Казанська, координатор молодіжного напряму ГО "Романо дром"
Cергій Буров, координатор Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини"
• учасники проекту "Територія довіри"
• громадські організації, що працюють з ромською громадою та нацменшинами
• представники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.
  Організатори підвели підсумки проекту "Територія довіри / Патябнитко штето", який реалізується ГО "Романо дром" за підтримки Ромської програмної ініціативи МФ "Відродження" та у партнерстві з ГО "MART", Всеукраїнською освітньою програмою "Розуміємо права людини", Освітнім домом прав людини в Чернігові. Мова йшла про практики місцевих ініціативних груп в контексті розвитку ромського молодіжного руху в Україні та ідеї соціальних проектів, напрацьовані учасниками "Території довіри" в результаті тренінгового курсу, який вони пройшли.
  Головний бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Вікторія Примак презентувала книжково-ілюстративну виставку "Роми в Україні". Перлинами даної виставки є "Цыганско-русский и русско-цыганский словарь" (кэлдэрарский диалект) – єдиний в нашій області та книги Міхи Козимиренка – уродженця Чернігова, єдиного в Україні професійного письменника циганської національності, автора першого перекладу творів Т. Шевченка циганською мовою, виданих окремою книгою.
  Захід закінчився вільною дискусією та обговоренням учасників за каво-брейк.

result_1 result_2
result_4 result_3
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється