23.06.2016
1028

  23 червня в залі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся круглий стіл "Співпраця органів місцевого самоврядування, виконавчої влади з місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадськими організаціями для забезпечення організації надання безоплатної правової допомоги в громадах".
  Протягом круглого столу обговорювалися такі питання: "Реформування органів управління юстиції, створення бюро надання правової допомоги" (Хардіков В.В. – в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області); "Надання безоплатної правової допомоги місцевими центрами, громадськими організаціями та органами влади" (Пирковська Олеся Василівна – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області); "Створення системи надання безоплатної правової допомоги у громадах" (Піддубна Наталія Олександрівна – керівник програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини); "Надання безоплатної вторинної правової допомоги місцевими центрами" (Бобруйко Володимир Анатолійович – директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги).
  У доповіді Володимир Бобруйко зазначив, що напередодні свята Дня Конституції України слід сказати: "У Конституції України стаття 59 прописано: “Кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.” Багато років по тому ця стаття так і залишалась тільки на папері, і тільки у 2013 році був створений механізм надання безоплатної правової допомоги".
  На круглому столі працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка представили цікаву книжково-ілюстративну виставку під назвою "Україна: від подиху століть до сьогодення". Книжки, журнали, ілюстрації змістовно розкрили історичний шлях Конституції України від найдавніших часів – Володимира Мономаха до сьогодення.

DSC_0548 P5260126 P6230187
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється