22.08.2016
984

  За ініціативи директора Щорської ЦБС Мокросноп Н.П. відбулись Перші Сновські краєзнавчі читання 22 серпня у Щорській центральній бібліотеці. До головної книгозбірні Щорської району завітали любителі краєзнавства щоб послухати про місто кінця ХІХ початок ХХІ ст.

  Запрошені гості мали змогу ознайомитись з краєзнавчими розвідками щодо походження назви міста, від хутора Коржівки до Сновська від директора Щорського історичного музею Москаленко В.В., про територію Сновського округу на початку ХХ століття від завідуючої архівним відділом райдержадміністрації Колодюк І.М. Цікаву відеопрезентацію про земляків-ювілярів 2016 року представила бібліограф Щорської ЦБС Козимир Т.С., представник громадської організації Л.Г.Удод розповіла про часи перебудови на Сновщині, а про невтішні тенденції етнографічних та демографічних змін впродовж останніх 20 років розповів вчитель історії Гірської ЗОШ І-ІІ ст. Левчановський С.В.

  Начальник відділу культури і туризму Щорської РДА Добненко Н.М. ознайомила присутніх з розмаїтим та активним культурним життям району, з вірою в майбутнє Сновщини під час реформ говорив заступник голови Сновської райради Орда І.Г.

  Окрім місцевих краєзнавців на Перші Сновські краєзнавчі читання були запрошені бібліотечні працівники Корюківського, Менського, Бахмацького та Городнянського районів, територія яких на початку ХХ ст. належала до Сновського округу.

  Наостанок присутні переглянули електронну презентацію, створену центральною бібліотекою, "Щорсівщина туристична".

  Після краєзнавчих читань на гостей чекала екскурсія бібліотекою, перегляд краєзнавчих видань бібліотеки, а також бажаючі відвідали найстаріше підприємство  Щорське локомотивне депо.

 

 result_img-1 result_img-2 result_img-3
 result_img-4 result_img-5 result_img-6
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється