23.08.2016
1301
result_books

  23 серпня, приєднуючись до загально бібліотечного святкування 25-ої річниці Незалежності України, відділ мистецтв підготував викладку літератури "Символи України в мистецтві".
  На викладці були представлені як традиційні символи державності – герб, прапор, гімн, – так і особистості, що стали уособленням країни.
  Герби самої держави і українських міст широко описані та проілюстровані у виданнях "Герби міст України" (А. Гречило), "Національна символіка України" (В.І. Сергійчук) та "Україна – європейська країна". Не оминула виставку і гривня – одна з найгарніших банкнот світу, – показана в альбомі її творця "Василь Лопата. Життя і творчість".
  Оригінальною родзинкою викладки стали серія посібників для вчителів "Символи України" та сценарій про державний гімн "Головна пісня країни" (В. Крастиченко, "Шкільний світ", 2016, № 15).
  Найвідомішими неофіційними символами України є вишиванка та бандура, інформацію про які можна побачити у виданнях "Традиційні вбрання українців" (О. Косміна) та "Українська культура" (Н. Лещенко, Р. Павлюк).
  Звісно, уособленням України є Тарас Шевченко, що був чудово змальований у "Шевченкініані Василя Леоненка". Відомими на весь світ українськими митцями є також художниця Катерина Білокур та композитор Микола Лисенко, персоналії яких також знаходяться на виставці.
  Така багата, мальовнича та різнобарвна культура нікого не залишить байдужим та пробудить бажання доторкнутися до прекрасного.

 

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється