15.10.2016
1321

   Чернігівський клуб авторської пісні і поезії "Трамонтана" відкрив свій 7-й творчий сезон. Перше осіннє засідання відбулося в суботу, 15 жовтня, в Мистецькій вітальні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка.
  Головним гостем клубу став відомий чернігівський музикант і композитор, автор-виконавець власних пісень, викладач музичного училища ім. Л. Ревуцького Володимир Горленко. Клубівці мали унікальну нагоду почути його пісні під акомпанемент гітари. Адже зазвичай Володимир Васильович співає під фортепіано або в супроводі інструментального ансамблю. Гітару, зізнається, в руки бере рідко.
  В "Трамонтані" музикант співав пісні на вірші іспанського поета Гарсії Лорки та чернігівця Василя Будніка, а також презентував свої твори з альбому "Ангел-хранитель". Це цикл пісень на слова російської поетеси Марини Цвітаєвої, якій присвятив уже видану збірку "Марине". У творчому тандемі Василем Будніком Володимир Горленко написав пісню про Чернігів.
  Серед нових творів автора особливо щемною була пісня на слова лауреата Шевченківської премії, редактора чернігівської газети "Гарт" Дмитра Іванова, присвячена солісту Паризької національної опери Василю Сліпаку – українському патріоту, волонтеру, учаснику бойових дій на Сході України, який загинув там від кулі снайпера.
  Клубівцям дуже сподобалися як самі пісні Горленка, так і професійне виконання. Особливо за душу взяли його романси.
  "Родзинкою" та незвичайною гостею клубу стала 12-річна бандуристка Катруся Потапенко. Талановита дівчинка розповіла, що грає на бандурі вже 6 років, брала участь у багатьох конкурсах і скрізь посідала призові місця: на обласних – І і ІІІ, на всеукраїнських – ІІ. Юну бандуристку присутні зустріли дуже тепло, побажали їй творчих здобутків і здійснення найзаповітніших мрій.
  Подальшу програму заповнили світлі виступи переселенця з Луганщини Ярослава Дудича, жителя Горностаївки Ріпкинського району Сергія Хололеєнка, чернігівки Лілії Іванішиної. Остання привела з собою на вечір брата-вченого, який зараз живе і працює в Естонії. Він так надихнувся атмосферою клубу, що наприкінці вирішив і сам заспівати. Разом з сестрою Леонід виконав відому пісню С. Нікітіна "На далекой Амазонке".
  Відкриття сезону вийшло насиченим і цікавим. Люди виходили із зали задоволеними та з просвітленими обличчями. А це для організатора вечорів "Трамонтани" – головна мета і найвища оцінка.

Керівник клубу – Наталія Потапчук

result_IMG_4928 result_IMG_4975 result_IMG_4978
result_IMG_4936 result_IMG_4957 result_IMG_4938
result_IMG_4967 result_IMG_4961
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється