15.02.2017
2134

  Людей творчих, захоплених об'єднує спільна риса – небайдужість. Та в якій би царині вони не працювали – слова, пензля, музики, різця – мабуть, найголовнішим (якщо не головним) свідченням не марності покладених зусиль є для них визнання товаришів по ремеслу.
  На черговому засіданні клубу в гостинній залі відділу мистецтв Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка "Співдружність муз" друзі тепло привітали з виходом нової книги Світлану Новик. Це роман "Звершення", до написання якого авторку підштовхнуло знайомство з творами Марка Шагала.
  Проілюструвала книгу донька письменниці Леся. Минулий рік став для Світлани особливо пам'ятним. На престижному міжнародному конкурсі в ФРН її роман "Прокляття білого лебедя" здобув лауреатське звання як одна з кращих російськомовних книг на історичну тематику. Головна дійова особа твору також легендарна: це генеральний обозний Запорізького війська В. Дунін-Борковський, відомий як чернігівський Дракула.
  Цікавою книгою-дослідженням "Святослав Хрикін – безкорисливе служіння поезії і поетам" порадувала Лариса Григор'єва.
  У грудні відбулась презентація книги "Не зречусь!" історика і краєзнавця Віталія Топчія, присвячена постаті князя Михайла Чернігівського. У Чернігівському театрі ляльок з успіхом йде Віталієва п'єса "Тигреня", створена за мотивами однойменної дитячої казки і поставлена режисером В. Гольцовим.
  Гостем клубу був знаний поет і перекладач, лауреат обласної літературної премії ім. Л. Глібова Микола Лелюк. Він поділився секретами поетичної майстерності.
  – Найважливіше у творчості, – вважає Микола Іванович, – це праця. Постійна, наполеглива, копітка. А ще – пошук. Свіжих думок, яскравих образів, точних слів. Ну а талант – це іскра Божа, яку обов'язково слід роздмухувати, не дати їй згаснути. Тоді й ужинки плідні будуть.
  З новими віршами виступили Маргарита Богданова, Фелікс Страшной, Ірина Кулаковська, Ірина Осинцева, Валентина Смолиговець, Лариса Дурак.

Галина Кулькова, Костянтин Миліч

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється