19.03.2017
2094

  19 березня в Мистецькій вітальні ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Чернігівський клуб авторської пісні і поезії "Трамонтана" провів чергове зібрання. Окрім постійних і давніх членів цього об'єднання, у ньому взяло участь чимало нових творчих особистостей – поетів та музикантів. Хтось у клуб завітав уже вдруге, хтось – уперше, хтось когось привів… А зустрічі з новими людьми – це завжди свіжі струмені повітря, яким у клубі завжди раді.
  Першим виступаючим у "Трамонтані" став відомий чернігівський поет Дмитро Мамчур. Він "увірвався" в засідання стрілою і так само швидко "вилетів", бо поспішав у відрядження. Отож, присутні лише встигли зрозуміти, що Дмитро – це спалах і Талант, а от насолодитися його творчістю, осягнути її актуальність, іронію і глибину – ні. Але він, як відомий казковий герой Карлсон, "обіцяв повернутися"…
  Далі клубівці спілкувалися зі своїм колегою і другом, талановитим поетом Олександром Морозом. Відтоді, як він пішов служити до Збройних Сил України, у клубі його не бачили. Нещодавно Олександр повернувся із зони проведення АТО на сході України і нарешті завітав на клубну зустріч. На великому екрані Олександр показав фотодобірку під умовною назвою "Тварини в зоні АТО", відповів на всі запитання присутніх, прочитав вірш про те, як служив зв'язківцем.
  Тема війни, започаткована поетом, зачепила багатьох присутніх. Презентуючи свою творчість, вони знову й знову поверталися до неї. Відчувалося, що попри мир у Чернігові, війна у східних регіонах відгукується болем у серцях багатьох жителів міста.
  Того вечора в "Трамонтані" виступило десятеро поетів, музикантів і співаків. Окрім згаданих Мамчура і Мороза, давніх та активних членів клубу Олени Грицюк, Світлани Яснєвої, дуету "Голос душі" у складі Ольги та Руслана Шведів, клубівці з величезною прихильністю слухали молодь: Михайла Войтенка, Павла Шульгу, Катю Потапенко, Владислава Шмая. Виступи останніх були надзвичайно щирими, емоційними, натхненними, сповненими любові до рідної землі, болю за Україну, особистими почуттями першого кохання. В клубі зраділи появі "нової генерації", яка, схоже, теж знайшла нових прихильників, друзів і порадників.
  І, насамкінець, про приємні несподіванки від бібліотеки: окрасою засідання клубу "Тамонтана" стала розміщена у вітальні неймовірно тепла й приваблива виставка робіт талановитої ніжинської майстрині Ірини Василюк, яка спеціалізується на вишивці стрічками, та дефіле майбутніх модельєрів, дівчат-випускниць Чернігівського професійного ліцею побуту, які продемонстрували присутнім свої розкішні дипломні роботи – власноруч сконструйовані й пошиті сукні у стилі фолк.

Наталія Потапчук,
  керівник клубу "Трамонтана"

result_IMG_5501 result_IMG_5505 result_IMG_5511
result_IMG_5519 result_IMG_5523 result_IMG_5498
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється