30.03.2017
1831

  30 березня відбувся підсумковий обласний семінар для директорів ЦБС та їх заступників по роботі з дітьми "Бібліотеки регіону: трансформація, тенденції розвитку в сучасних умовах", який був присвячений підсумкам діяльності публічних бібліотек за 2016 рік.

  Семінар розпочався з нагородження бібліотек-переможців щорічного обласного рейтингу-конкурсу "Краща бібліотека року". Директор ОУНБ ім. В.Г. Короленка Аліференко І.М. привітала переможців рейтингу-конкурсу. У номінації "Краща центральна бібліотека" перемогу отримала Прилуцька центральна районна бібліотека, "Краща бібліотека для дітей"Семенівська районна бібліотека для дітей, "Краща сільська бібліотека"Хорошеозерська сільська бібліотека-філія Борзнянської ЦБС. Бібліотеки-переможці отримали дипломи, цінні подарунки та презентували свої досягнення. Інші бібліотеки-учасники отримали від Чернігівського обласного відділення Української бібліотечної асоціації по 500 грн на поповнення бібліотечних фондів.

  Директор ОУНБ ім. В.Г. Короленка Аліференко І.М. говорила з директорами про роль та місце бібліотек під час реформ. З аналітичним оглядом діяльності публічних бібліотек області виступали завідувач науково-методичного відділу Сльозка О.А. та провідний редактор відділу методології бібліотечної роботи з дітьми КЗ "Чернігівська обласна бібліотека для дітей" Дорохова О.В.

  На семінар завітала головний редактор журналу "Бібліотечний форум: історія, теорія і практика", кандидат педагогічних наук Башун О.В., яка детально розповідала про історію створення, формування номеру та підбір матеріалу. Запрошувала керівників подавати статті для журналу та передплачувати фахове видання.

  Під час семінару відбулась і звітно-виборча конференція Чернігівського обласного відділення УБА. Під час якої голова відділення Аліференко І.М. звітувала про діяльність, також був і звіт ревізійної комісії. Відбулись вибори президії обласного відділення.

  Під час секції для директорів, яка відбулась у другій половині дня, фахівці обласної бібліотеки обговорювали нагальні проблеми. Так, разом з завідувачем відділу формування фондів та каталогізування Величко О.В. обговорювали проблеми впровадження УДК. З завідувачем відділу краєзнавства Кагановою І.Я. розглядали видавничу продукцію бібліотек за 2016 р., Ірина Яківна надала слушні поради для удосконалення видань бібліотек. Про пункти європейської інформації в бібліотеках, їх діяльність впродовж 2016 року, розповідали завідувач відділу наукової інформації та бібліографії Іваненко О.І. та координатор Центру європейської інформації Розумій І.В. Про найуспішніший проект "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках" Чернігівської міської центральної бібліотеки ім. М. Коцюбинського розповіли координатори проекту Скирська Н.В. та Рахно О.В.

  Разом із заступником директора з наукової та інноваційної діяльності ОУНБ ім. В.Г. Короленка Мальованою А.М. учасники семінару розглянули новостворений блог Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого "Публічна бібліотека об’єднаної територіальної громади", також говорили про послуги МБА та електронної доставки документів. Заступник директора з питань внутрішньобібліотечної роботи та автоматизації бібліотечних процесів ОУНБ ім. В.Г. Короленка Дубовик Л.М. надала консультацію щодо роботи з електронною системою публічних закупівель ProZorro.

  Семінар закінчився підбиттям підсумків.

result_P1012595 result_P1012612 result_P1012602
result_P1012653 result_P1012640 result_P1012657
result_P1012625 result_P1012616 result_P1012643
result_P1012661 result_P1012605 result_P1012663
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється