07.07.2017
1622

  8 червня у Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбулися щорічні біографічні читання, які Інститут біографічних досліджень НБУВ та Українське біографічне товариство традиційно організовують на вшанування пам'яті засновника і першого директора Інституту професора Віталія Чишка.
  Тематику цьогорічних, тринадцятих, біографічних читань визначила знакова дата – 100-річчя Української революції 1917-1921 років, що відзначається на державному рівні. Тема "Українська революція (1917-1921 рр.): історико-біографічний вимір" привернула увагу багатьох дослідників з різних установ і регіонів України – до програми читань увійшли понад тридцять наукових доповідей та повідомлень.
  Безпосередню участь у тринадцятих біографічних читаннях взяли провідні вчені (біографісти, історики, книгознавці) Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського та академічних інститутів НАН України (Інститут історії України, Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського, Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка), науковці з вищих навчальних закладів (Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського (Київ), Чернігівський національний педагогічний університет імені Т.Г. Шевченка), а також представники провідних вітчизняних бібліотечних та архівних установ – Національної історичної бібліотеки України, Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка, Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України та ін.
  Доцент кафедри історії України Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, кандидат історичних наук Тамара Демченко розповіла про особливості історико-біографічних студій революційних подій в Україні початку ХХ ст. на регіональному рівні. Було наголошено, що результатом співпраці з завідувачем відділу краєзнавства бібліотеки Іриною Кагановою стала вибрана бібліографія про діячів Української революції доби Центральної Ради на Чернігівщині.
  Усі заявлені до Тринадцятих біографічних читань доповіді будуть опубліковані у черговому випуску збірника наукових праць "Українська біографістика".

result_img_3806   result_img_3823   
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється