05.10.2017
1416

  Всесвітній день захисту тварин прийнято святкувати 4 жовтня. Свято запроваджено у 1931 році на Міжнародному конгресі прибічників руху в захист природи, що відбувся у Флоренції (Італія). Саме ця подія дала поштовх тому, що найрізноманітніші організації захисту тварин з усіх куточків світу вирішили об'єднати свої зусилля у цій боротьбі. Пізніше ідеї щодо захисту прав тварин отримали юридичне оформлення у більшості країн Європи.
  Дата проведення Всесвітнього дня тварин була вибрана не випадково. 4 жовтня — день пам'яті про Франциска Ассізького, одного з найбільш шанованих у католицькій церкві святих. Франциск Ассізький вважається у католиків за покровителя тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні.
  До Всесвітнього дня захисту тварин працівники відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка організували зустріч з начальником відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації Віталіною Синіговець для учнів 15 ліцею. Віталіна Дмитрівна підготувала презентацію "Збережемо тварин разом", розповіла про зниклі види тварин. Співробітниками відділу був організований перегляд літератури за даною темою. В місті Чернігові існує громадська організація "Зоошанс", яка за допомогою небайдужих людей надає допомогу безхатнім тваринам. Кожен бажаючий може долучитися до цієї благородної справи або власними коштами, або безкоштовною допомогою зооволонтерам. У наш скрутний час дуже важливо не втрати людяність, здатність співчуття до братів наших менших. Яким безрадіснім і сірим був би наш світ без тварин та птахів, як сумно було б нам жити. Тож будьте милосердними, не проходьте повз голодної собаки або кішки, киньте крихти зачерствілого хліба пташкам – це ж нам по силам, і життя триватиме вічно, прикрашене різними фарбами.

result_DSC00133   result_DSC00141  
 result_DSC00139  result_DSC00144
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється