18.10.2017
1444

  18 жовтня у великій читальній залі відбулися теоретичні та практичні заняття з безпеки життєдіяльності по темі: "Надання першої медичної допомоги у разі нещасних випадків" (згідно з планом спільних заходів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області).
  У залі зібралися студенти, викладачі Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, бібліотечні працівники та інші користувачі.
  Заняття проводили спеціалісти обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Чернігівської обласної ради Ткаченко Ольга Євгеніївна – лікар з невідкладних станів та Ланько Ірина Миколаївна – фельдшер з невідкладних станів.
  Вони розповіли про послідовність надання першої допомоги, а саме: усунення дії на організм ушкоджуючих факторів, які загрожують життю людини; визначення характеру та тяжкості травм; виконання необхідних дій з рятування потерпілого; підтримання основних життєвих функцій потерпілого до прибуття лікаря скорої медичної допомоги. Також розповіли про допомогу при ураженні електричним струмом, судомних нападах.
  Ліцеїсти під час практичних занять вчилися надавати першу медичну допомогу: тимчасову зупинку кровотечі за допомогою джгута, фіксацію кінцівок при переломах за допомогою шин, проведення штучного дихання та приведення до свідомості потерпілого.
  Заняття пройшло цікаво і корисно. Було дуже багато запитань по темі та відповідей. Завідувач відділу документів із гуманітарних наук Куценко В.К. розповіла про подальшу роботу з безпеки життєдіяльності людини, подякувала присутнім за співпрацю.

result_IMG_2007  result_IMG_1995  result_IMG_1976
 result_IMG_1991  result_IMG_2001  result_IMG_2009
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється