30.10.2017
1425

  30 жовтня в конференц-залі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулась мистецька година та презентація двох картин "Михайлина Коцюбинська" та "Левко Лук'яненко" народного художника України Анатолія Шкурка до 93-річчя від дня народження.
  Майстер пензля, видатний чернігівський художник Анатолій Шкурко – це жива легенда нашого міста. Він щедро ділиться своїми живописними творами, спогадами про рідний край та його великих людей, українських та російських живописців, з якими звела його доля на творчому шляху.
  Мистецький доробок А.М. Шкурка – це величезна галерея портретів, пейзажів, сотні, якщо не тисячі, етюдів, виконаних з натури. Більшість полотен неодноразово експонувалась на чернігівських, всеукраїнських, союзних виставках. В них схвильоване гаряче зображення сучасної майстрові дійсності. Нині художник продовжує активно трудитися кожного дня, без вихідних і відпусток, утверджуючи правду і красу.
  Чи належно оцінений внесок Анатолія Шкурка в українське образотворче мистецтво? Так, майстра відзначено почесним званням Народного художника України. Митець увічнив своє ім'я і як щедрий дарувальник: живописні твори Анатолія Никифоровича прикрашають і зали Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка.
  Його кредо – світ мистецтва.
  "Я не уявляю себе без творчості. Хотілося, щоб біля моїх робіт душа людей відпочивала і святкувала.
  Треба більше любові, поваги до людей. Тобі допомогли стати художником, тепер і ти роби, щоб людині стало легше. Ми кожен день бачимо, яке гарне і скороминуще життя. Здоров'я, труд і тільки труд – моя філософія. В людях я ціную повагу до себе і до інших" – говорить Анатолій Никифорович.
  Художник і його сучасники – це завжди хвилююча і дуже складна реальність. Відчуття обов'язку має бути обопільним. Приємно, що в наші дні, коли художник в колі своїх рідних відсвяткував 93 річницю з дня народження, журналіст Володимир Єрмак виступив з ініціативою, а бібліотечні працівники підтримали і провели мистецьку годину на честь свого знаного земляка.
  "Серце землі знаходиться в серці людини, і без землі, без тісного зв'язку з батьківщиною неможливо знайти себе, свою душу". Ці слова Мартіроса Сарьяна також потрібно згадати, в контексті популяризації художньої спадщини Анатолія Шкурка.

 Віктор Величко,
  мистецтвознавець

 

1 4 2
shkurko_2 shkurko_3 shkurko_1
3    5 result_IMG_2145 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється