14.11.2017
952

  14 листопада на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка була проведена щорічна обласна Школа керівника "Публічна бібліотека в реаліях реформи місцевого самоврядування". З вітальним словом до керівників бібліотек звернулася Л. Г. Артюхова, начальник відділу культурного розвитку, мистецтв, навчальних закладів та економічних питань Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівського ОДА, яка побажала очільникам терпіння, наснаги, плідної праці.
  Про організаційні засади діяльності бібліотек у період реформ та про платні послуги у бібліотеках говорила директор Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка І. М. Аліференко, яка не одноразово звертала увагу колег на законодавчу базу, якою повинна керуватися кожна бібліотека.
  Завідувач науково-методичного відділу В. М. Примак ознайомила керівників з традиційними та інноваційними формами роботи бібліотек та плануванням на 2018 рік.
  Про особливості планування роботи дитячих бібліотек в умовах децентралізації проінформувала провідний редактор методології та бібліографічної роботи Чернігівської обласної бібліотеки для дітей О. В. Дорохова. Вона наголосила, що в обʼєднаних громадах бібліотеки мають активно заявляти про себе як громаді, так і владі.
  Інформацією про досвід роботи бібліотек ОТГ, про позитиви та негативи обʼєднання поділилися: О. В. Діодорова, директор Остерської ПБ; І. В. Поганяйло, директор Кіптівської ПБ; Я. О. Соколова, директор Вертіївської ПБ; В. Г. Воєловодівська, спеціаліст сектору культури Деснянської селищної ради. Їх досвід засвідчує, що бібліотеки після об'єднання повинні більше взаємодіяти з громадою, впроваджувати інноваційні методи роботи, активно залучатися до соціокультурної роботи громади.
  Детальну консультацію щодо систематизації документів за класифікаційною системою УДК надала О. В. Величко, завідувач відділу формування фондів та каталогізування.
  Про процедуру списання бібліотечного фонду розповіла Г. К. Мамчур, завідувач відділу збереження основного фонду. Заступник директора з наукової та інноваційної діяльності А. М. Мальована надала слушні поради стосовно використання соціальної мережі Фейсбук у роботі бібліотек і наголосила, що за допомогою Фейсбук можна активно рекламувати свій заклад та залучати нових користувачів.
  Досвідом щодо освіти дорослих місцевої громади поділилася О. П. Попович, завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.
  Завершилася Школа керівників доповіддю О. І. Іваненко, завідувача відділу наукової інформації та бібліографії про культуру академічної доброчесності.
  Учасники висловили подяку організаторам школи за отримані знання та ідеї, які обов'язково застосують на практиці.

result_IMG_2702 result_IMG_2695 result_IMG_2691
result_IMG_2705 result_IMG_2710 result_IMG_2717
result_IMG_2720 result_IMG_2724 result_IMG_2731
result_IMG_2734 result_IMG_2738 result_IMG_2739
result_IMG_2743 result_IMG_2747 result_IMG_2763
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється