23.11.2017
940

  23 листопада в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбувся семінар-практикум для фахівців з бібліографії, комплектування та каталогізації "Бібліографічна діяльність: трансформація послуг та ресурсів. Методика індексування документів згідно з таблицями УДК". У заході взяли участь понад 70 представників публічних бібліотек Чернігова та області.
  Вступним словом розпочала роботу семінару заступник директора з НІД Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка А. М. Мальована. Зацікавлення та жвавий інтерес в учасників семінару викликала консультація завідувача відділу формування фондів та каталогізації Л. В. Величко "Методика індексування документів згідно таблиць УДК". Надалі обласною бібліотекою, як головним науково-методичним і координаційним центром мережі публічних бібліотек передбачено здійснення низки заходів з упровадження УДК в практику роботи публічних книгозбірень, таких як розроблення нормативно-інструктивних і методичних матеріалів, проведення науково-практичних семінарів, вебінарів, лекцій, онлайн-консультацій тощо.
  З особливою увагою було прослухано доповідь А. М. Мальованої "Вебліографія: з досвіду роботи ОУНБ ім. В. Г. Короленка" щодо ефективного використання електронних ресурсів для задоволення потреб користувачів.
  Завідувач відділу краєзнавства, заслужений працівник культури України І. Я. Каганова проінформувала присутніх про основні напрями роботи краєзнавчої бібліографії. Головний бібліотекар редакційно-видавничого сектору науково-методичного відділу Ю. М. Самойленко ознайомив присутніх з основними вимогами державних стандартів України щодо видавничого оформлення бібліографічних видань.
  Досить пізнавальним був практикум для бібліографів "Бібліографічний опис документів", який провела завідувач відділу наукової інформації та бібліографії О. І. Іваненко.
  Семінар пройшов у форматі плідної співпраці та робочого діалогу. Учасники отримали корисний практичний досвід для подальшої діяльності.

result_IMG_3307 result_IMG_3317 result_IMG_3320
result_IMG_3327 result_IMG_3331 result_IMG_3339
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється