11.12.2017
1245

  11 грудня до Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка з концертом "Мереживо музичної зими" завітали студенти I-IV курсів відділу хорового диригування Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького. Так звані "грудневі творчі зустрічі" відбуваються традиційно напередодні новорічних та різдвяних свят.
  Даний проект був створений в рамках співпраці музичного коледжу та обласної бібліотеки для підтримки талановитої молоді Чернігівщини. Його модераторами стали та старший консультант з практики відділу хорового диригування ЧМК, Ірина Чуприна та завідувач відділу мистецтв ЧОУНБ Лариса Поліщук.
  Працюючи з вокальними колективами, у викладачів збирається велика кількість обробок, перекладів та авторських пісень. І саме на матеріалі репертуарної збірки, що готується до друку, викладача-методиста відділу хорового диригування Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького Ірини Чуприни була побудована програма концерту.
  Вокальні ансамблеві номери самостійно готували студенти IV курсу Єва Приходько, Наталія Ланько, Ангеліна Рей та Анна Корнієнко під керівництвом досвідчених викладачів-консультантів: народної артистки України М. А. Гончаренко, І. С. Чуприни, О. В. Корзаченко, Ю. О. Лавренюк та Є. М. Чепурної. Фортепіанний супровід музичних номерів майстерно виконали концертмейстери Олександр Воробйов та Марина Лосей.
  Зимовий святковий настрій студенти подарували слухачам за допомогою теплих різдвяних пісень та колядок "Миколай", "Нова радість стала" та "Бог предвічний народився". Розсипом перлів звучали дзвінкі голоси дівчат "a cappella" і з супроводом під час виконання жартівливих народних пісень "Як поїхав мій миленький" та "Ой де ж ти був, чорний баране". Не забули виконавці і про естрадні композиції – прозвучали пісні "Звездная река", "Волошки" та "Україна".
  Родзинкою вечору став виступ Олександра Воробйова не тільки як піаніста з композицією "Let it snow", а ще й як вокаліста з піснею "Christmas time is here", м'який голос якого в поєднанні з легким джазом та заметами за вікном занурив слухачів у різдвяну казку.
  Для студентів І курсу Лариса Поліщук провела оглядову екскурсію, під час якої вони ознайомились зі 140-річною історією ОУНБ ім. В. Г. Короленка, роботою відділів, нотним фондом і виставкою діяльністю. Всі бажаючі записалися до бібліотеки.
  Музична творча зустріч пройшла в теплій невимушеній атмосфері натхнення. Гості заходу були зачаровані майстерно сплетеною мережкою голосів на полотні прекрасних вокальних творів та побажали майбутнім артистам зігрівати серця своєю творчістю і нести людям світло та добро.

result_IMG_3828 result_IMG_3834 result_IMG_3856
result_IMG_3829 result_IMG_3861 result_IMG_3882
result_IMG_3907 result_IMG_3912 result_IMG_3916
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється