31.01.2018
2665

  31 січня в читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка відбулось відкриття щорічної звітної фотовиставки Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.
  Бібліотека є багаторічним партнером організації і на початку кожного року любителі прекрасного чекають нових робіт талановитих митців. І цього разу гості заходу отримали задоволення від перегляду світлин та спілкування з фотохудожниками, які поділилися своїми здобутками та творчими планами.
  Секретар ЧОО НСФУ Віктор Кошмал звітував перед присутніми про роботу організації в минулому році. Більшість членів брала участь в обласних та всеукраїнських конкурсах. Роман Віленський отримав золоту медаль ISF (категорія "Трансформація""Планета дітей 2017"), пройшов до експозицій "Street art photo" (НСФУ), "Life press photo", "Місто у моря" (Одеса). А роботи Віктора Кошмала та Ігоря Волосянкіна пройшли до експозиції газети "День".
  "Якщо ви можете помічати незвичні сюжети в щоденній буденності, то у вас є погляд фотохудожника. Про вашу майстерність говоритиме те, чи змогли ви вдало зупинити мить та відобразити побачені вами сюжети на світлинах. Кожен член організації зобов'язаний не тільки невпинно працювати, але й ділитися своїми світлинами, емоціями та думками з оточуючими, показувати, яка красива та неповторна наша рідна Чернігівщина, які гарні люди тут живуть і творять," – закінчив свій виступ Віктор Кошмал.
  Ігор Волосянкін, фоторепортер та фотодокументаліст, підкреслив, що на звітну виставку відбираються найпотужніші роботи кращих майстрів організації, які відгукнуться чарівною мелодією в серцях глядачів.
  Заслужений журналіст України Юрій Хромушин відмітив, що експозиція виявилася дуже різноманітною та красивою. Фотографам завжди цікаво побачити себе і свою творчість з іншого боку, під іншим кутом, та помітити ріст в професійному та художньому плані кожного з членів організації.
  Роман Віленський наголосив: "Одне із завдань обласної організації – не тільки показати, які талановиті фотохудожники, а в першу чергу зацікавити молодь, побудити її до творчості та самовдосконалення."
  На експозиції представлено 39 високопрофесійних, різнопланових робіт 7-ми фотохудожників в різних жанрах фотографії: пейзаж, портрет, натюрморт, "людина в кадрі", репортажне фото.
  Майстерно зроблені фотоетюди та фотозамальовки Віктора Кошмала і Юрія Хромушина нагадують всім глядачам про різноманітність, чарівність нашого повсякденного життя. Аліна Андрєєва у своїх світлинах показала красу як первозданної природи, так і урбаністичного пейзажу. Інна Буглак знову здивувала неочікуваними натюрмортами, розкриваючи приховану красу звичайних предметів. Ігор Волосянкін заворожив своїми магічними та загадковими пейзажами, які оповиті особливою м'якою аурою. Світлини, що представив на експозиції Роман Віленський, показали вдале поєднання репортажної та художньої зйомки, а цікаві роботи Вадима Івкіна підкреслили непомітні на перший погляд деталі в оточуючому середовищі.
  На виставці були представлені й світлини двох талановитих фотохудожників, голови та секретаря обласної організації НСФУ, які, на жаль, пішли з життя – Миколи Турчина (помер 20.08.2017) і Валерія Шайгородського (помер 24.07.2016) та їх портрети, зроблені колегами.
  Микола Павлович своїми світлинами закликав глядачів уважніше придивлятися до краси навколишньої природи, яку людина в круговерті життя майже не помічає. Фотографії Валерія Миколайовича завжди вражали глибоким філософським змістом та символічністю. Він показував загадковість та чарівність природи, відомі та незнайомі куточки Чернігівщини.
  Присутні на заході вшанували життя великих фотохудожників Валерія Шайгородського та Миколи Турчина хвилиною мовчання. Пам'ять про талановитих чернігівських митців буде жити в їх світлинах та в серцях тих, хто доторкнувся до незабутньої творчості.
  На зборах, що пройшли після відкриття виставки, були обрані нові голова та секретар організації. Очільником ЧОО НСФУ одноголосно обрали Віктора Кошмала, а секретарем – Аліну Андрєєву.
  Чернігівська обласна організація НСФУ відкрита для талановитої молоді і кожен з членів Спілки із задоволенням допоможе початківцям розкрити свій творчий потенціал. Всі фотохудожники – високопрофесійні та самобутні митці. Знаходячись в постійному пошуці, вони продовжуватимуть створювати нові світлини, що звеличують красу навколишнього світу та неповторність життя.

result_IMG_4945 result_IMG_4966 result_IMG_4978
result_IMG_4977 result_IMG_4960 result_IMG_4990
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється