03.04.2018
2234

  result_1 Українська писанка має право вважатися шедевром декоративно-ужиткового мистецтва. З мистецького погляду вона вражає витонченістю розпису на маленькій площині, довершеністю та багатством композиційних елементів і орнаментальних мотивів.
  Писанка – це яйце, декороване традиційними символами, які пишуться за допомогою воску й барвників.
  Писанки усієї України не схожі між собою, вони різняться нанесеними елементами і символами. Проте значення кольорової гами та символіка подекуди збігається в різних регіонах, оскільки всі українці бажали для себе доброї долі, миру та спокою.
  Писанку за всіх часів дарували на знак перемир'я, побажання здоров'я та краси, сили та врожаю. На даний час дуже важливим для кожного українця є розпис писанок – це спорідненість поколінь через народну творчість, етнічне усвідомлення особистості, розуміння духовності своїх предків та відчуття приналежності до великої, талановитої і сильної української нації.
  Напередодні світлого свята Великодня в "Мистецькій вітальні" пройшов майстер-клас з розпису писанок, який провів студент 5-го курсу факультету початкового навчання кафедри мистецьких дисциплін НУЧК ім. Т. Г. Шевченка Сергій Гончаренко.
  Учасники майстер-класу були дуже вдячні модератору заходу за широке висвітлення теми, професійне навчання розпису писанок та можливість доторкнутися до прекрасного і створити своє унікальне маленьке диво.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється