22.05.2018
1913

  1 Нещодавно Інститут біографічних досліджень Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського з нагоди 100-літнього ювілею Бібліотеки та 25-ліття Інституту започаткував проведення щорічного Всеукраїнського бібліотечного "Біографічного рейтингу". Метою конкурсу є виявлення та популяризація насамперед наукової біографічної продукції, котра з різних причин нині доступна лише обмеженому колу читачів, що несправедливо і щодо авторів, і щодо користувача, позбавленого змоги повноцінно задовольняти інформаційні потреби.
  Водночас Рейтинг покликаний згуртувати бібліотечну спільноту навколо ідеї примноження та поширення у цікавих користувачу формах достовірних виважених відомостей про Людей України, сприяти доступності та фаховості поширюваної в країні біографічної інформації.
  Долучилася до цієї акції і Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка. На розгляд експертів Рейтингу нами було запропоновано список біографічних видань краєзнавчої тематики. Лауреатів Біографічного рейтингу в чотирьох номінаціях було обрано експертною комісією із числа провідних біографістів країни, а також шляхом відкритого голосування у спільноті "Українського біографічного товариства" у FB.
  22 травня у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського на урочистій церемонії відбулось підбиття підсумків Рейтингу. Гарною новиною для нас стала звістка, що лауреатом І Всеукраїнського бібліотечного "Біографічного рейтингу" у номінації "Колективна біографія" (ІІ місце) стала книга "На палаючому Сході" (Чернігів, 2017), упорядником якої є відомий чернігівський журналіст і добрий друг нашої бібліотеки Володимир Іванович Лисенко (1951-2017).
  Збірник "На палаючому Сході" складається зі 100 нарисів та інтерв'ю зі "справжніми патріотами нашої держави, які на її східних рубежах чинять запеклий опір сепаратистам та російським найманцям". Понад 1550 мешканців Чернігівщини брали й беруть участь у "гібридній" війні. Авторами публікацій є журналісти обласних та районних газет. Книга виконана на належному фаховому рівні, щедро ілюстрована фотографіями. Для прикладу, на нашу увагу заслуговує інтерв'ю з директором літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського, правнуком письменника Ігорем Коцюбинським, який був мобілізований 18 березня 2014 р. ("Найзаповітніша мрія – щоб усі повернулися живими і неушкодженими").
  Щиро дякуємо всім колегам, які віддали свій голос за цікаве та актуальне видання з нашого списку.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється