24.09.2018
1483

  24 вересня в рамках програми "Бібліотека non-stop", приуроченої до Всеукраїнського дня бібліотек, у великому читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулася ретро-зустріч "Великі педагоги світової слави" під назвою "Василь Сухомлинський у вимірі століть" до 100-річчя від дня народження видатного українського педагога, гуманіста, мислителя та дитячого письменника.
  Гостями заходу стали вчителі, педагоги, учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, а також студенти другого курсу факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка, які завітали разом з деканом Бобирем Олександром Васильовичем.
  Валентина Куценко – завідувач відділу документів із гуманітарних наук привітала присутніх заходу з такою знаменною датою, адже з плином часу інтерес учених і вчителів до життя і творчості Василя Олександровича Сухомлинського зростає, поширюється в Україні й світі. Кожне покоління педагогів звертається до неї як до невичерпного джерела досвіду та натхнення, вона втілює в собі перевірені практикою педагогічні ідеї, знахідки та рекомендації, що не втрачають актуальності й сьогодні.
  Вчитель української мови та літератури Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 28 Петренко Ольга Михайлівна дуже докладно та цікаво ознайомила присутніх з життєвим шляхом видатного педагога. Вона наголосила, що українська та світова педагогічна спільнота високо цінує внесок В. О. Сухомлинського в розвиток освіти і науки. Відомий педагог 23 роки беззмінно працював директором Павлиської середньої школи. В 1948 це була звичайна, пересічна школа. Робота в школі стала найпліднішим періодом його науково-практичної та літературно-публіцистичної діяльності. Звичайну сільську школу він перетворив у справжню педагогічну лабораторію, де видобував скарби педагогічної мудрості. Школа, на думку Василя Сухомлинського, – це не комора знань, а світоч розуму, святиня і надія, духовна колиска народу, норовливе дитя суспільства. Це – світ душевних людських доторкань, зосередження добрих почуттів, тонких переживань. Це – вічне вогнище краси, освіти й освіченості. В школі дитина проводить один з найважливіших періодів свого життя, а не лише засвоєння знання, вміння, навички, способи діяльності.
  Також на заході була оформлена книжково-ілюстративна виставка "Василь Сухомлинський у вимірі століть", яку блискуче розкрила бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Олена Журман. На виставці представлені: короткі біографічні відомості про діяча, цікаві факти з його життя, книги та періодичні видання, присвячені життю та творчості Василя Олександровича Сухомлинського.
  Видатний педагог написав 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей. Його книги виходили і виходять масовими тиражами в багатьох країнах світу (Росії, Німеччині, Японії, США, Канаді, Китаї та ін.). Найвідоміша його книга "Серце віддаю дітям" перекладена на 30 мов світу і витримала 54 видання.
  Педагогічна спадщина Василя Олександровича Сухомлинського різнопланова та багатоаспектна. Його творчість поза вимірами часу. Чи не на будь-яке актуальне питання педагогічної науки і практики знаходимо відповіді в цьому невичерпному джерелі інноваційної думки, багатій скарбниці педагогічного досвіду, знань, мудрості, натхнення.
  Щодня по краплині дарував дітям своє серце великий Учитель, Педагог, Учений. І пам'ять про нього житиме вічно.
  Завершили зустріч словами Василя Сухомлинського: "Людина, народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний".
  По закінченню присутні зробили знімок на згадку.
  Книжкова виставка буде діяти до кінця вересня 2018 р.

result_DSC00818 result_DSC00823   result_DSC00825  
 result_DSC00821  result_DSC00832  result_DSC00842
 result_DSC00848 result_DSC00868  result_DSC00876
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється