27.09.2018
1170

  Людські думки говорять із думками –
  І на душі стає світліше нам.
  У морі книг усі ми, наче в храмі,
  Тож хай святиться цей одвічний храм.


  27 вересня в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулися урочисті збори з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.
  Започатковане 20 років тому, це свято засвідчило увагу держави до культури та бібліотечної справи зокрема. Саме бібліотечні установи відкривають людині шлях до інформаційних ресурсів і спонукають молоде покоління до самопізнання, навчають цінувати духовну спадщину свого народу.
  Приємно усвідомлювати, що ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка входить у п'ятірку найкращих бібліотек України за реалізацією електронної бібліотеки та займає перше місце серед обласних бібліотек України за кількістю наданого матеріалу до формування зведеного каталогу оцифрованих видань.
  Сучасна бібліотека – це простір для вільного спілкування, самореалізації, освіти й творчості, вона активний член громадського життя, що трансформує та вдосконалює свої послуги відповідно до потреб користувачів.
  З вітальним словом виступив директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко. Він відзначив, що святкові заходи розпочалися із вручення Людмилі Студьоновій високої державної нагороди "Заслужений працівник культури України", присвоєної указом Президента України № 59/2018. На жаль, Людмила Валентинівна не змогла бути присутньою на урочистих зборах, тому адміністрація Департаменту завітала до неї та привітала з отриманням почесного звання.
  Олександр Левочко разом з Ліною Артюховою, начальницею відділу культурного розвитку, мистецтв, навчальних закладів та економічних питань, та Наталією Колозіною, головним спеціалістом, вручив низку подяк та грамот за сумлінну працю, високий професіоналізм та розвиток бібліотечної справи: почесну грамоту Чернігівської ОДА отримала Вікторія Солонікова; подяку голови Чернігівської ОДА одержали: Наталія Карбовська, Тетяна Ковальчук та Оксана Плаунова; почесною грамотою Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА нагородили: Наталію Гонзу, Наталію Шибирин, Лідію Сенченко, Ларису Іванову, Любов Коваль, Ольгу Шурубенко, Любов Семенюк, Світлану Фісенко, Надію Заводиленко і Тамару Туровець.
  Іван Буренко, заслужений працівник культури України, голова обласної організації Профспілки працівників культури, привітав колектив ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка від профспілкової громади області та нагородив почесними грамотами Валентину Куценко і Лідію Сенченко, як найактивніших членів профспілки бібліотеки.
  Колектив устами ведучих щиро привітав та висловив глибоку подяку тим, хто присвятив своє життя бібліотеці, книзі, читачеві – ветеранам бібліотечної справи: Галині Грабовець, Тамарі Осадчій, Людмилі Штефан, Нілі Волковій, Олені Рижаєвій, Галині Кравчук, Ларисі Чудовській, Анні Жабинській, Валентині Гладченко та художниці бібліотеки Ядвізі Белявській. Після святкових зборів вони мали змогу поспілкуватися, згадати цікаві миттєвості зі своєї роботи, а "Мистецька вітальня" гостинно приймала шановних колег. Читач бібліотеки, талановитий чернігівський гітарист Михайло Климець подарував гостям незабутні знайомі мелодії.
  Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко привітала колектив із професійним святом та подякувала за плідну роботу, яка кожного дня звершується в закладі. Пані Інна наголосила, що це свято стосується не лише власне бібліотекарів, а й читачів та всіх, хто любить книги й читання.
  І вже сьомий рік поспіль голова Чернігівського обласного відділення УБА Інна Аліференко бере на себе почесну місію з підбиття підсумків щорічного обласного фотоконкурсу "Життя як книга".
  До вручення дипломів та цінних призів директорка бібліотеки запросила представницю цифрового центру "Фуджі", секретаря Чернігівської обласної організації Національної Спілки фотохудожників України Аліну Андрєєву та начальницю Першого міського відділення АТ "Райффайзен Банк Аваль" Марину Мельник.
  У номінації "Читаюча людина" 1 місце отримав Костянтин Мельник за роботу "Біля каміна", 2 місце – Надія Філіпенко за роботу "Розумний півень", 3 місце – Оксана Лазоренко за роботу "Читаюча родина". В номінації "Діти і книги" диплом за 1 місце отримала Тетяна Савченко за фото "Маленькі господарі", диплом за 2 місце – Валентина Копитова за фото "Захоплення від читання" і диплом за 3 місце – Катя Скрипка за фото "З книгою й мистецтвом разом по життю йдемо". В номінації "Літературні герої оживають на світлинах" дипломом другого ступеня нагородили Оксану Лазоренко за світлину "У нашім раї на землі...". В номінації "Гумористичні фото" 1 місце отримала Олександра Радченко за роботу "Зустрілись кумасі, щоб почитати гумор Павла Глазового", 2 місце – Лідія Сенченко за роботу "Ця незбагненна сучасна література...", 3 місце – Iнна Новик за роботу "Мешканець бібліотеки".
  З теплими привітаннями та побажаннями виступили гості заходу: Дмитро Никоненко – радник голови Чернігівської обласної державної адміністрації, Сергій Лаєвський – директор Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського, Лариса Ганненко – чернігівська майстриня, член громадської організації "Спілка жінок Чернігівщини" та Валентина Меленівська – президент чернігівського клубу "Soroptimist", яка відзначила плідну співпрацю по проекту "Handemade hope" для жінок-переселенців зі сходу країни і їх дітей та презентувала на знак подяки фотоапарат.
  Приємним подарунком напередодні професійного свята стала концертна програма, підготована друзями бібліотеки. Розпочало концерт креативне відеопривітання від молодих співробітників ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка "Ми – бібліотекарі", яке всі охочі можуть переглянути на каналі бібліотеки в YouTube. Фортепіанними переливами колектив привітали Павло Ребенок, Давид Лисянський та чернігівська композиторка, викладач музичної школи № 1 ім. С. Вільконського Лариса Забара, романтичними звуками саксофону зачарував Олексій Дербичов, а з вокальними композиціями виступили вихованці Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, солістка Міського палацу культури Анжеліка Гальчук та лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів Сергій Гончаренко, який виконав "Пісню про Чернігів" ("Намалюй").
  Ведучими заходу були бібліотекар науково-методичного відділу Анастасія Ширманова та студент 3 курсу Академії державної пенітенціарної служби України Олександр Василенко. Збори пройшли у святковій дружній атмосфері.

result_DSC01134   result_1  result_2
 result_3  result_DSC01152  result_4
 result_DSC01148  result_20180928_150540  result_DSC01105
 result_DSC01176  result_DSC01172  result_DSC01095
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється