22.08.2019
803

result_IMG_20190822_111   22 серпня у читальній залі ОУНБ ім. В. Г. Короленка відкрилась книжково-інформаційна виставка "Мистецькі долі: зоряні дороги до рідної землі", підготовлена працівниками відділу краєзнавства бібліотеки. Представлення експозиції відбулось у рамках святкового заходу з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України.
  На виставці представлені найцікавіші книги та статті з періодичних видань, що розкривають непрості долі наших земляків: співаків, художників, поетів, істориків, лікарів, державних і громадських діячів та інших непересічних особистостей, які змушені були жити, працювати, творити в еміграції.
  Перша, друга та третя хвиля української еміграції розкидала талановитих чернігівців по всьому світу: США, Німеччина, Канада, Чехія, Австралія, Росія. Але скрізь, де б вони не жили, завжди підтримували і розвивали глибоку українську духовність.
  Серед постатей, які з честю представляли Чернігівщину далеко за її межами, – співаки Федір Стравинський (навчався у Ніжинському юридичному ліцеї) та Серафіма Селюк-Рознатовська (уродженка Чернігова); скульптори Іван Мартос (уродженець Ічні) та Пармен Забіла, (родом з с. Монастирище Борзнянського повіту (тепер Ічнянський р-н); поети Максим Загривний (уродженець с. Козел (нині Михайло-Коцюбинське Чернігівського р-ну) та Петро Савицький (уродженець Чернігова); вчені-історики Василь Дубровський (народився у Чернігові), Роман Бжеський (уродженець Ніжина), Григорій Курас (дитячі та юнацькі роки провів у Сновську (Щорсі), Дмитро Соловей (уродженець Срібного); громадський і політичний діяч, бібліотекознавець Степан Сірополко (уродженець с. Обичів на Прилуччині) та ще багато–багато інших достойників.
  Бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова коментар експозиції розпочала зі слів українського поета та перекладача Юрія Клена: "Помолимось за тих, що у розлуці помруть відірвані від рідних хат…", а також ознайомила присутніх з найбільш захопливими з представлених видань і відповіла на запитання присутніх.
  Книжково-інформаційна виставка "Мистецькі долі: зоряні дороги до рідної землі" викликала щиру зацікавленість аудиторії.

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється