20.11.2019
595

  20 листопада, напередодні Дня Гідності і Свободи, у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбувся круглий стіл "За Гідність і Свободу". Модераторами заходу виступили головний бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Наталія Утиро та кандидат історичних наук, завідувач кафедри загальнонаукових, соціальних і поведінкових наук Чернігівського інституту імені Героїв Крут ПрАТ "ВНЗ "МАУП" П. В. Ямполець.
  У роботі круглого столу взяли участь: Сергій Бутко та Сергій Горобець, співробітники Північно-східного міжрегіонального відділу Управління забезпечення політики національної пам'яті в регіонах Українського інституту національної пам'яті; Марія Скрипка, студентка II курсу Чернігівського інституту імені Герої Крут ПрАТ "ВНЗ "МАУП"; Олександр Тарнавський, начальник штабу політичної партії "Національний корпус"; Анастасія Воленко та Максим Волков, курсанти II курсу Академії пенітенціарної служби.
  Розпочався захід із демонстрації відеокліпу Злати Огневич "Молитва за Україну".
  Сергій Бутко у своєї доповіді "Спроба узагальнень: основні події Революції Гідності на Чернігівщині у 2013–2014 роках" порівняв події, які розгорталися на Майдані на Чернігівщині та в Україні загалом.
  Сергій Горобець говорив у своєму виступі про "Безпосередні, середньострокові та довгострокові наслідки та результати Революції Гідності для України". Головна думка виступу історика базувалась на тому, що у житті потрібно робити конкретні справи, а не очікувати, що життя само собою буде щасливим.
  Олександр Тарнавський як активний учасник Майдану поділився у своєму виступі спогадами про ті часи.
  Студенти вищих навчальних закладів міста своїми виступами показали, що молодь може аналізувати події, робити висновки, їм небайдуже, що відбувається навколо. Про "Роль вітчизняних і зарубіжних соціальних медіа в революції Гідності" розповіла Марія Скрипка. Анастасія Воленко виступила з доповіддю "Мистецтво революції Гідності", а Максим Волков розповів про історію пісні "Пливе кача".
  Чернігівська поетка Лариса Дущак, дипломантка Чернігівського обласного фестивалю-конкурсу української патріотичної пісні та поезії часів Революції Гідності та АТО "Янголи Світла", прочитала власний вірш "Навіщо, Боже?".
  Наталія Утиро провела огляд книжкової виставки "За Гідність і Свободу", запросила присутніх до перегляду.
  Ведучий П. В. Ямполець підбив підсумки роботи круглого столу, підкреслив важливість та змістовність зазначених доповідей.

result_IMG_5100 result_IMG_5071 result_IMG_5059
result_IMG_5107 result_IMG_5076 result_IMG_5090
result_IMG_5104 result_IMG_5085 result_IMG_5095
result_IMG_5045 result_IMG_5040  result_IMG_5109
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється