23.11.2019
510

  23 листопада в "Мистецькій вітальні" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки ретроспективної чорно-білої фотографії 70-80 рр. ХХ ст. чернігівських фотографів, членів міського фотоклубу "Чернігів" Віктора Величка та Олександра Пивовара.
  На початку зустрічі юний скрипаль, учень чернігівської музичної школи № 1 ім. С. В. Вільконського Роман Величко виконав "Інтермецо" Левка Ревуцького, щоби налаштувати гостей вернісажу на ліричний і романтичний лад.
  Віктор Величко коротко розповів про свій шлях до фотографії, як мистецтва, та про знайомство із Олександром Пивоваром. Також мистецтвознавець детально прокоментував кожну із 17 представлених на виставці світлин. Чернігівський "історик мистецтва" зазначив: "Співпрацюючи з бібліотекою в галузі фотомистецтва, ми продовжуємо популяризувати доробок видатних фотографів Чернігівщини та знайомити гостей і жителів міста з їх життєвим і творчим шляхом. В рамках спільного проекту "Пам'ятаємо імена славетних земляків" вже були представлені виставки світлин Григорія Хандоги, Валерія Інютіна та Володимира Зими. Вважаю, що чернігівські фотографи в історичному контексті виконують дуже важливу функцію як для свого міста, так і для всієї України."
  Чернігівський фотомитець, кандидат в члени ЧОО НСФХУ Сергій Тарабара подякував за ностальгічну зустріч із якісною монохромною фотографією, а старша співробітниця Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана Олена Ісаченко, портрет якої представлений на виставці, зауважила, що Віктор Величко та мистецтво фотографії – поняття нероздільні і саме завдяки йому художній музей завжди відвідували майстри фотомистецтва. Також, відмітила пані Олена, Віктор Миколайович завжди наголошував на обов'язковість створення фотопортретів чернігівських митців, зокрема художників.
  В ті часи, коли фотомитці ще займалися аналоговою фотографією, коли друк фото був складною та клопіткою працею, справжньою таїною, доступною лише небагатьом майстрам, тоді фотографами ставали люди, справді до безтями закохані у фотомистецтво. Колектив відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка запрошує всіх гостей та жителів міста відвідати виставку ретроспективної чорно-білої фотографії 70-80 рр. ХХ ст. чернігівських фотографів Віктора Величка та Олександра Пивовара та доторкнутися до вже таких далеких, але від того не менш прекрасних фотомиттєвостей.

result_IMG_5371 result_IMG_5392 result_IMG_5379
result_IMG_5391 result_IMG_5376 result_IMG_5402
result_IMG_5395 result_IMG_5386  result_IMG_5380
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється