Музична година "Романтичні вальси Шопена"

Музична година "Романтичні вальси Шопена"

23.02.2020
581

  23 лютого у відділі мистецтв Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулася музична година "Романтичні вальси Шопена" до 210-річчя від дня народження видатного польського композитора і піаніста Фридерика Шопена.
  Захід пройшов за підтримки Центру творчого спілкування "Позитив". Вже всьоме любителі прекрасного збираються в затишній атмосфері живопису, квітів і казкових фіранок кольору кави Мистецької вітальні.
  Працівники відділу мистецтв підготували викладку літератури, на якій були представлені книги про життя Фридерика Шопена, статті-роздуми про його творчість, а також деякі твори з мистецької спадщини, вміщені в нотних збірках та на електронних носіях.
  Відкривала засідання засновниця і голова Центру "Позитив" – чернігівська художниця та поетеса, член ЧНАОХ "Деснянська палітра" Тетяна Тимошенко. Мисткиня коротко ознайомила гостей заходу із біографією знаменитого музиканта.
  Відома чернігівська піаністка і викладачка Валентина Граф розповіла про цікаві моменти з життя Шопена та прикрасила вечір його чарівними й неповторними, мелодійними та, ніби прозорими краплями дощу, мереживними вальсами, прелюдіями і ноктюрнами.
  Оповиваючи найтоншими сплетіннями слів цю неперевершену музику, звучала поезія Тетяни Тимошенко про кохання й красу, жіночність і гармонію, натхнення та поєднання різних видів мистецтв.
  На зустріч із романтичною музикою Шопена завітала мистецька еліта Сіверського краю – заслужений майстер народної творчості України, вишивальниця Агнеса Ляшенко, члени ЧНАОХ "Деснянська палітра" Віра Летошко та Ольга Качановська, член Асоціації майстрів Чернігівщини, мисткиня Лариса Ганненко та інші.

  "Висловлюю велику подяку адміністрації ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка та особисто відділу мистецтв за таку казкову мистецьку вітальню, де можна отримати позитив від музики та поезії. Центр творчого спілкування "Позитив" бажає всім любові, злагоди та натхнення!".

Тетяна Тимошенко 








 

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється