29.02.2020
589

  29 лютого у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулося перше засідання мовної студії ораторського мистецтва LingUA. Мета створення студії – навчити володіти голосом, імпровізувати у розмові, вільно висловлюватись на будь-які теми, підвищити рівень розмовної української, розвинути та удосконалити мовленнєву креативність. Організатор студії – відділ документів із гуманітарних наук. Керівник – вчителька української мови та літератури ЗОШ № 28 Ольга Петренко.
  Розпочалося заняття з того, що пані Ольга роздала всім присутнім листівки з різними за значенням словами, наприклад: "гідність", "доброта", "повага", "щастя", "рішучість", "легкість", "відважність" тощо. Учасники студії мали висловити свою думку з приводу слів, зазначених у картках. За допомогою цього завдання кожен студієць зміг продемонструвати рівень своєї розмовної української.
  Попрацювали учасники студії і над розвитком мовленнєвої креативності. Для цього треба було взяти будь-який іменник та підібрати до нього по десять прикметників. Перші десять мали відповідати слову, а другі – ні. Суть завдання полягала у поєднанні непоєднуваного. Наприклад, до слова "ваза" можна підібрати такі прикметники: "кольорова", "керамічна", "чиста", "червона", "вишукана", "скляна", "висока", "овальна", "важка", "кришталева". Прикладом поєднання непоєднуваного можуть слугувати слова: "повітряна", "смішна", "зимова", "розумова", "нахабна" тощо.
  Керівник студії ознайомила аудиторію з новими словами: "пластянка", "терпуг", "стулки", "джиґун", "завсідники", "чарунки", "ятка", "шпилька", "крислатий", "комірне".
  Також присутні виконували різноманітні завдання: розставляли наголоси у словах, редагували словосполучення та речення, перекладали з російської тощо.
  Насамкінець пані Ольга запропонувала домашнє завдання – створити власний сюжет казок "Червона шапочка" та "Курочка ряба", але щоб усі персонажі залишились живими та здоровими.
  Перше заняття мовної студії ораторського мистецтва LingUA пройшло дуже цікаво та на високому рівні.

result_IMG_9506 result_IMG_9532 result_IMG_9507
result_IMG_9522 result_IMG_9513 result_IMG_9572
result_IMG_9540 result_IMG_9533 result_IMG_9585
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється